Snijbonen eet ik het liefst iedere week als ze in het seizoen zijn. Roerbakken, stoven, in ovenschotels of in een stamppot, ik weet er wel raad mee. Het enige wat ik er niet mee doe is te lang koken, hoogstens blancheren, maar dat doe ik eigenlijk geen enkele groentesoort aan. Wist je trouwens dat er in bonen van nature een gifstof voor komt (lectine) die door verhitting onwerkzaam wordt gemaakt? Eet snijbonen dus niet rauw.
Het is inmiddels september en ik vind het alweer stamppottentijd worden. Daarom verwerkte ik mijn geliefde snijbonen in een stamppot met aardappel en stukjes kipworst. Alhoewel je deze ook prima in de zomer kunt eten, zoals ik deed. Het is een heel makkelijk recept met geweldig resultaat. En net weer even anders dan je gewend bent, wellicht. Geniet ervan!

Oeh..lekker. Krijg er direct zin in!
Ziet er echt heerlijk uit! Heel benieuwd hoe deze combinatie smaakt. Krijg het natuurlijk nooit zo mooi op een bord als jij voor elkaar hebt gekregen haha.
Dit was echt supersimpel maar ook echt superlekker! Thanxxx