Nog geen stemmen

Snijbonenstamppot met kipworst

30 minuten
Hoofdgerecht
Makkelijk

Snijbonen eet ik het liefst iedere week als ze in het seizoen zijn. Roerbakken, stoven, in ovenschotels of in een stamppot, ik weet er wel raad mee. Het enige wat ik er niet mee doe is te lang koken, hoogstens blancheren, maar dat doe ik eigenlijk geen enkele groentesoort aan. …

Snijbonen eet ik het liefst iedere week als ze in het seizoen zijn. Roerbakken, stoven, in ovenschotels of in een stamppot, ik weet er wel raad mee. Het enige wat ik er niet mee doe is te lang koken, hoogstens blancheren, maar dat doe ik eigenlijk geen enkele groentesoort aan. Wist je trouwens dat er in bonen van nature een gifstof voor komt (lectine) die door verhitting onwerkzaam wordt gemaakt? Eet snijbonen dus niet rauw.

Het is inmiddels september en ik vind het alweer stamppottentijd worden. Daarom verwerkte ik mijn geliefde snijbonen in een stamppot met aardappel en stukjes kipworst. Alhoewel je deze ook prima in de zomer kunt eten, zoals ik deed. Het is een heel makkelijk recept met geweldig resultaat. En net weer even anders dan je gewend bent, wellicht. Geniet ervan!

Ingrediënten

 • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
 • zout
 • melk
 • boter
 • 1 ui, gesnipperd
 • zonnebloemolie
 • 600 gr snijbonen, gesneden
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • zwarte peper
 • 4 gekruide kipworsten

Aan de slag!

 • Kook de aardappels in 15 - 20 minuten gaar in gezouten water met de deksel op de pan. Giet af en stamp grof met een scheut melk (circa 100 ml) en wat klontjes boter.
 • Verhit een hapjespan en fruit de ui in 2 el olie. Voeg de snijbonen en gerookt paprikapoeder toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk een scheutje water erbij, zet het vuur laag en laat 10 minuten stoven. Breng goed op smaak met zout en peper en roer de snijbonen door de puree. Houd de puree warm.
 • Bak kipworsten in een koekenpan met olie in circa 10 - 12 minuten goudbruin en gaar. Snijd daarna in stukjes.
 • Serveer de snijbonenstamppot met de stukjes kipworst.

Notities

 • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • Bereiding: 30 minuten.

Recept & fotografie: Francesca
Gebruikte bronnen: Verse Oogst

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)