2.67 van 3 stemmen

Spinaziesalade met garnalen en Parmezaanse kaas

1 uur 20 minuten
Lunch
Salade

De combinatie van spinazie, garnalen en Parmezaanse kaas ontdekte ik voor het eerst bij restaurant The Harbour Club en ik was gelijk verkocht! Ik besloot er thuis verder mee te experimenteren en maakte er deze spinaziesalade met garnalen, Parmezaanse kaas en een dressing van sojasaus van. Het is een heerlijke …

De combinatie van spinazie, garnalen en Parmezaanse kaas ontdekte ik voor het eerst bij restaurant The Harbour Club en ik was gelijk verkocht! Ik besloot er thuis verder mee te experimenteren en maakte er deze spinaziesalade met garnalen, Parmezaanse kaas en een dressing van sojasaus van. Het is een heerlijke lunch voor twee of maak er vier kleine bordjes mee op als verrassend voorgerecht. Succes verzekerd en je bent er ook nog eens snel mee klaar.

Ingrediënten

  • 12 grote garnalen met kop
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • zonnebloemolie
  • zout
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 2 tl honing
  • 100 gr babyspinazie
  • stuk Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • 1 bio citroen

Aan de slag!

  • Pel de lijven van de grote garnalen en verwijder het darmkanaal. Maal de teentjes knoflook en rode peper fijn met een scheut zonnebloemolie en een snuf zout. Meng dit met de grote garnalen in een kom, dek af en zet 1 uur in de koelkast om te marineren.
  • Tip: Je kunt uiteraard ook volledig gepelde garnalen gebruiken.
  • Klop een dressing van de sojasaus, olijfolie extra vergine en honing.
  • Verhit een grill- of koekenpan en gril de garnalen op hoog vuur in een paar minuten net gaar en roze.
  • Maak in de tussentijd de babyspinazie aan met de dressing en verdeel over 2 grote of 4 kleine bordjes. Rasp daarover een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas en bestrooi met peper.
  • Leg de gegrilde garnalen op de spinaziesalade en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over + citroenschil naar smaak. Serveer direct.

Notities

  • Dit recept is voldoende voor 2 personen als lunch of 4 personen als voorgerecht.
  • Marineren: 1 uur + Bereiding: 20 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca