Spinaziesalade met garnalen en Parmezaanse kaas

De combinatie van spinazie, garnalen en Parmezaanse kaas ontdekte ik voor het eerst bij restaurant The Harbour Club en ik was gelijk verkocht! Ik besloot er thuis verder mee te experimenteren en maakte er deze spinaziesalade met garnalen, Parmezaanse kaas en een dressing van sojasaus van. Het is een heerlijke lunch voor twee of maak er vier kleine bordjes mee op als verrassend voorgerecht. Succes verzekerd en je bent er ook nog eens snel mee klaar.

Wat je nodig hebt voor 2 personen als lunch of 4 personen als voorgerecht

  • 12 grote garnalen met kop
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • zonnebloemolie
  • zout
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 2 tl honing
  • 100 gr babyspinazie
  • stuk Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • 1 bio citroen

Wat je gaat doen voor de spinaziesalade met garnalen en Parmezaanse kaas

Marineren: 1 uur + Bereiding: 20 minuten

  1. Pel de lijven van de grote garnalen en verwijder het darmkanaal. Maal de teentjes knoflook en rode peper fijn met een scheut zonnebloemolie en een snuf zout. Meng dit met de grote garnalen in een kom, dek af en zet 1 uur in de koelkast om te marineren.

Tip: Je kunt uiteraard ook volledig gepelde garnalen gebruiken.

  1. Klop een dressing van de sojasaus, olijfolie extra vergine en honing.
  2. Verhit een grill- of koekenpan en gril de garnalen op hoog vuur in een paar minuten net gaar en roze.
  3. Maak in de tussentijd de babyspinazie aan met de dressing en verdeel over 2 grote of 4 kleine bordjes. Rasp daarover een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas en bestrooi met peper.
  4. Leg de gegrilde garnalen op de spinaziesalade en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over + citroenschil naar smaak. Serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest

Wil je dit recept bewaren zodat het later weer makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca