Supersnelle tiramisu

Een paar weken geleden heb ik het kookboek ‘No time to cook’ van Donna Hay gekocht. Wat een heerlijk boek is dat zeg… Prachtige foto’s leiden je door 240 snelle, lekkere en gezonde recepten waar je van gaat watertanden. Tenminste, ik wel 😉 Ik geloof dat ik minstens 1 recept …

Een paar weken geleden heb ik het kookboek ‘No time to cook’ van Donna Hay gekocht. Wat een heerlijk boek is dat zeg… Prachtige foto’s leiden je door 240 snelle, lekkere en gezonde recepten waar je van gaat watertanden. Tenminste, ik wel 😉 Ik geloof dat ik minstens 1 recept van iedere pagina wil gaan maken dus voorlopig ben ik nog wel even bezig!

Deze supersnelle tiramisu komt uit haar boek en heeft niets met gezond te maken, maar is zowel supersnel als superlekker. Echt een aanrader!

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
80ml espresso koffie (idealiter uit je eigen koffiemachine)
80ml koffie likeur
4el bruine basterdsuiker
250gr mascarpone
60ml room
1/2 theelepel vanille essence
10 lange vingers (of het dubbele, want waarschijnlijk schep je nog een keer op)

Wat je gaat doen:
Doe de espresso, koffie likeur en 2el bruine suiker bij elkaar in een pannetje en verwarm dit circa 6 minuten op middelhoog vuur. Het wordt hierdoor een koffiestroop en mag ietsje indikken. Laat het afkoelen en bewaar het in een kannetje in de koelkast tot gebruik.

Meng in een kom de mascarpone, 2el bruine suiker, room en vanille essence door elkaar totdat alles goed gemengd is.

Om te serveren leg je 3 lange vingers op een bordje. Hier giet je een beetje koffiestroop over en daarop leg je een schep van het mascarponemengsel. Leg hier kruiselings 2 lange vingers op en herhaal de koffiestroop en de schep van het mascarponemengsel. Eindig met een scheutje koffiestroop. Serveer direct en geniet!

Supersnelle tiramisu

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)