Tacosalade met bruine bonen en biefreepjes

Tegenwoordig kun je tal van bonenmixen vinden in de supermarktschappen. Zowel in pot als stazak en die zijn naast heel gezond ook makkelijk in gebruik. Zo maakte ik met een rode en bruine bonenmix deze heerlijke tacosalade met bruine bonen en biefreepjes. Een maaltijdsalade die je zowel voor de lunch …

Tegenwoordig kun je tal van bonenmixen vinden in de supermarktschappen. Zowel in pot als stazak en die zijn naast heel gezond ook makkelijk in gebruik. Zo maakte ik met een rode en bruine bonenmix deze heerlijke tacosalade met bruine bonen en biefreepjes. Een maaltijdsalade die je zowel voor de lunch als het avondeten kunt maken. Ook heel geschikt voor kinderen trouwens! Eet je ‘m liever met kip, geen probleem. Ga dan voor kipfilet of kippendijen. En vegetarisch kan natuurlijk ook, laat dan de runderreepjes eruit of kies voor vegetarische kipstukjes. Eet smakelijk!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

Voor de marinade
1 tl komijnpoeder
1 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder
½ tl chilipoeder
3 el olijfolie

Voor de salade
300 gr runderreepjes
2 tomaten
1/2 ui
handje platte peterselie
zout
peper
1 avocado
1/2 komkommer
sap van 1 limoen
3 el olijfolie
1 el honing
300 gr gemengde ijsbergsla
1 zak HAK rode en bruine bonenmix (maar ook alleen bruine bonen of kidneybonen doen het goed in deze taco salade)
1 klein blikje maïs (150 gr), uitgelekt
handje tortilla chips (naturel of chili smaak)

taco_salade_hak_bonen_feestje_4

Wat je gaat doen voor de tacosalade

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de biefreepjes daarin minstens 10 minuten marineren.

2. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Meng met elkaar en maak zo een tomatensalsa, breng deze op smaak met peper en zout. Snijd ook de avocado en komkommer in blokjes.

3. Bak de runderreepjes in een koekenpan in zo’n 6 minuten gaar. Maak ondertussen de dressing door de limoensap, olijfolie en honing door elkaar te kloppen. Voeg eventueel wat zout en peper toe.

4. Meng de ijsbergsla met de tomatensalsa, avocado, bonen, maïs, runderreepjes en de dressing en serveer op een grote schaal. Crunch nog wat tortilla chips in je handen en strooi dit over de taco salade heen.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer