Tex Mex quiche met frisse bonensalade

Samenwerking – Een paar weken geleden reed ik op een maandagochtend naar Zeeland om samen met een van mijn trouwste fans Soraya te gaan koken. Zij had gereageerd op de oproep van Santa Maria en wilde graag haar vriendin Nancy in het zonnetje te zetten. Dus wij doken samen de keuken in, maakten een lekker Tex Mex gerecht, en verrasten Nancy met deze Tex Mex quiche met frisse bonensalade.

Het werd een super gezellige kookdate en Nancy was ook echt verrast! Kijk maar mee naar het filmpje wat we ervan hebben gemaakt :-).

Dankjewel Soraya voor je gastvrijheid én de Zeeuwse gevulde bolussen, we voelden ons zeer welkom!

Mini Tex Mex quiche, ideaal voor bij de borrel

Het leuke aan dit recept is dat je er mini Tex Mini quiches mee maakt. Die kun je zo eten met de salade, bij een kop soep of je serveert ze in punten bij een borrel. Een heerlijk en verrassend borrelhapje! En ze zijn zo gemaakt. In 20 minuten staan de quiches in de oven en in die tijd kun je de salade vast maken.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

Voor de mini quiches:

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • bakolijfolie
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 1 blik/300 gr maiskorrels, uitgelekt
  • 1/2 zoete puntpaprika, in kleine blokjes
  • 100 gr bladspinazie
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
  • 4 eieren
  • 125 gr sour cream
  • zwarte peper
  • zout
  • 4 Santa Maria Tortilla Wraps Medium*
  • 200 gr geraspte cheddar
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • ook nodig: 4 mini ovenschaaltjes met een diameter van tussen de 12 en 15 cm

Voor de bonensalade:

  • de overgebleven helft van de maiskorrels
  • de overgebleven halve zoete puntpaprika, in kleine blokjes
  • 200 gr zwarte bonen, goed afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 lente-ui, in dunne ringetjes
  • flinke hand spinazie
  • olijfolie extra vergine
  • 1 limoen
  • (gerookt) zeezout
  • zwarte peper
  • 1/2 avocado
  • handje koriander, grof gehakt

* Op de foto zie je de small-versie van de tortilla wraps. Die had ik eerst bedacht, maar bleken niet groot genoeg te zijn voor mijn bakjes. Vandaar dat ik ben overgestapt op de medium-versie.

Wat je gaat doen voor de Tex Mex quiche

Bereiding: 20 minuten + Oven: 20 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de mini ovenschaaltjes in met bakspray of een dun laagje bakolijfolie.
  2. Verhit een hapjespan of brede koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie.
  3. Voeg het rundergehakt toe samen met een half zakje van de seasoning mix en rul gaar.
  4. Roer de helft van de maiskorrels, de paprika en de spinazie erdoor tot de blaadjes geslonken zijn. Blijf roerbakken op middelhoog vuur tot het vocht bijna helemaal verdampt is. Roer op het laatst een volle eetlepel van de chuncky wrap salsa erdoor.
  5. Klop in de tussentijd de eieren los met de sour cream, een snuf peper en zout.
  6. Verwarm iedere tortilla wrap 10 – 15 seconden in de magnetron tot ze zacht worden. Leg een wrap in een van de ovenschaaltjes en bekleed daarmee de bodem, druk zachtjes aan zodat ze goed aansluiten.
  7. Verdeel de gehaktvulling over de 4 ovenschaaltjes. Schenk daarna het eimengsel gelijkmatig over de vulling. Strooi als laatste de geraspte cheddar erover en zet de mini quiches 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en gaar is.
  8. Haal de mini quiches uit de ovenschaaltjes (je kunt ze heel makkelijk eruit halen door de wrapbodems omhoog te tillen) en serveer ze op borden. Snijd eventueel nog in 4 mooie punten. Garneer met een lepeltje van de chunky wrap salsa en wat fijngehakte koriander.

Wat je gaat doen voor de bonensalade

Bereiding: 10 minuten

  1. Terwijl de mini quiches in de oven staan, maak je de bonensalade.
  2. Meng de maiskorrels, paprika, zwarte bonen, cherrytomaten, lente-ui en spinazie in een saladeschaal.
  3. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie extra vergine, het sap van ½ limoen, wat (gerookt) zeezout en zwarte peper. Schenk de dressing over de salade en hussel door elkaar.
  4. Garneer met plakjes avocado, maak er eventueel een mooi roosjes van, en druppel nog wat limoensap erover. Garneer met fijngehakte koriander naar smaak en serveer bij de mini quiches.

Geniet van deze heerlijke mini Tex Mex quiches! Laat je me weten wat je ervan vond?

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Mexicaanse quiche met gehakt | Francesca Kookt

Recept & fotografie: Francesca

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca