Toastje met chutney van paprika en aubergine

Een kruidige chutney van paprika en aubergine die heerlijk is als hapje. Maar ook super is op een geroosterd broodje. Of in een salade. Of bij een gegrild stukje vlees. Oftewel, lekker veel van maken en bewaren in een goed afsluitbare en gesteriliseerde pot in de koelkast. Dan is het zeker een week of 2 houdbaar.

Wat je nodig hebt voor circa 750ml chutney:
4 rode paprika’s
2 aubergines
2el rode wijn azijn
1el balsamico azijn
1tl grove mosterd
1el bruine basterdsuiker 
olijfolie extra vergine
zeezout
zwarte peper

Verder nog nodig voor de hapjes:
een pak van je favoriete toastjes
1 bakje philadelphia naturel
rasp van een (biologische) citroen

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 200gr. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in 4-en. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven in een bakblik en smeer ze in met wat olijfolie. Zet het bakblik in de oven voor circa 30 minuten. Haal het blik eruit als de paprika’s zwart gaan blakeren. Zorg ervoor dat je een kom met ijswater klaar hebt staan en leg de stukken paprika direct uit de oven in het ijswater. Laat ze hier even in liggen en daarna is het heel gemakkelijk om de velletjes van de paprika af te trekken. Daarna snijd je de paprika in stukjes (niet te fijn).

Terwijl de paprika in de oven ligt, kun je de aubergine gaan grillen. Snijd eerst de aubergines in ronde plakken van circa 1cm dik. Smeer de aubergine aan beide zijden in met olijfolie en rooster de plakken in een grillpan totdat ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 4 minuten per zijde. Snijd na het grillen de aubergine ook in stukjes (niet te fijn).

Doe de paprika en aubergine in een pannetje en voeg hier de rode wijn azijn, balsamico azijn, mosterd en suiker aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Schenk hier 200ml water bij en breng aan de kook. Laat dit 40-50 minuten zacht pruttelen totdat de chutney is ingedikt. Roer af en toe door en schenk er een scheutje water bij als het te droog wordt. Laat de chutney afkoelen en schenk er nog een flinke scheut olijfolie bij. Roer goed door en schep over in een pot.

Voor de hapjes smeer je een laagje philadelphia op een toastje. Daarop doe je een royale schep van de chutney. Strooi er als laatste nog een beetje geraspte citroen over.

Toastje paprika-aubergine chutney1

Thanks Delicious voor de inspiratie.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Toastje met chutney van paprika en aubergine”