Tofu roerbak met mais, peultjes en cantharellen

Vanavond was ik een beetje uitgeblust, wellicht had dat iets te maken met het feit dat ik om 5 uur vanochtend al aan het kokkerellen was voor een homemade lunch met collega’s op kantoor. Hartstikke gezellig, maar aan het einde van de dag kun je dan geen eten meer zien. …

Vanavond was ik een beetje uitgeblust, wellicht had dat iets te maken met het feit dat ik om 5 uur vanochtend al aan het kokkerellen was voor een homemade lunch met collega’s op kantoor. Hartstikke gezellig, maar aan het einde van de dag kun je dan geen eten meer zien. En wil je al helemaal niet lang in de keuken staan. Nou heb ik afgelopen weekend een kookboekje op de kop getikt met gezonde recepten die allemaal binnen 30 minuten klaar zijn zoals deze tofu roerbak. Ideaal!

Wat je nodig hebt voor 2 personen
– 1 bakje (roerbak) tofu
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 teentje knoflook
– 1 rode peper
– 4 cm verse gember
– 3 bosuitjes
– 200gr peultjes
– 1 blikje mini maiskolven
– 1 bakje cantharellen
– 1/2 zak wilde spinazie
– 2 eetlepels olijfolie om te bakken
– 2 eetlepels sesamolie
– zwarte peper
– zeezout

Tofu roerbak met mais, peultjes en cantharellen_2

Wat je gaat doen
Meng de tofu en de sojasaus samen in een kom en laat dit marineren totdat je klaar bent met het snijden van de groenten.

Snijd de knoflook in plakjes, verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd deze in kleine reepjes, hak de gember fijn en snijd de bosuitjes in dunne plakjes. Laat de mini maiskolven uitlekken.

Tofu roerbak met mais, peultjes en cantharellen_3

Verwarm een wok en bak in de olijfolie de knoflook, gember en rode peper. Een klein minuutje.

Tofu roerbak met mais, peultjes en cantharellen_4

Voeg daarna de tofu toe en laat dit nog een minuutje bakken. Voeg daarna achter elkaar de peultjes, mini mais, cantharellen, bosui en spinazie toe. Overal maximaal een minuutje tussen laten zodat de groenten lekker knapperig blijven. Als de spinazie iets geslonken is, voeg je de sesamolie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Wat je ook nog kunt doen
In het basisrecept wat ik vond werd gebruik gemaakt van tempeh i.p.v. tofu en groene peper i.p.v. rode peper. Beide had ik niet in huis vandaar mijn wijziging van het recept. De spinazie maakte er ook geen onderdeel van uit, maar die had ik toevallig nog liggen en we houden niet van weggooien.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)