Truffel sneeuwpopjes

Deze schattige truffel sneeuwpopjes zijn gemaakt van witte chocolade, slagroom en kokos en zó klaar. Serveer ze bij de koffie en thee na een etentje. Wedden dat je gasten er een lach van op hun gezicht krijgen?

Je kunt deze truffel sneeuwpopjes ook samen met kinderen maken, dat vinden ze heel leuk om te doen en het is verre van ingewikkeld.

De sneeuwpopjes kun je tot twee dagen eerder al volledig maken en bewaren in de koelkast tot gebruik. Laat ze wel eerst even op kamertemperatuur (circa 15 minuten) komen voordat je ze serveert. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 8 stuks

  • 180 gr witte chocolade, grof gehakt
  • 60 ml slagroom
  • 40 gr kokosrasp
  • ½ tl vanille extract
  • decoratie: zwarte parels voor de ogen en oranje ‘hagelslag’ sprinkles voor de neus. Voor de armen heb ik prikkertjes gebruikt.

Tip: In de supermarkt kun je wel wat eetbare decoratie kopen, maar het aanbod is niet heel uitgebreid. Hier bij De Leukste Taartenshop of hier bij Sprinklelicious vind je ze wel in alle soorten en maten.

Wat je gaat doen voor de truffel sneeuwpopjes

Voorbereiding: 15 minuten + Opstijven: 4 uur + Bereiding: 15 minuten

  1. Smelt de witte chocolade met de slagroom au bain-marie. Zet hiervoor een sauspan met een klein laagje water op het vuur en laat dit pruttelen. Daarop zet je een hittebestendige kom zonder dat deze het water raakt. Daarin gaat de chocolade en slagroom. Door de stoom van het kokende water smelt vervolgens de chocolade.
  2. Zet het vuur uit en roer 10 gram kokosrasp en het vanille extract erdoor. Schep over in een afsluitbaar bakje, laat afkoelen en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  3. Haal het truffelmengsel daarna uit de koelkast en schep er 16 balletjes uit. 8 balletjes voor de lijven van de sneeuwpopjes en 8 kleinere balletjes die de hoofden worden. Draai ze mooi rond met je handen.
  4. Strooi de 30 gram kokosrasp in een diep bord en rol daar alle balletjes doorheen. Zet ze vervolgens gelijk op elkaar. Dus een hoofdje op het lijfje en dat 8 keer.
  5. Nu is het tijd om te decoreren! De oogjes maakte ik van zwarte parels en de neus van oranje sprinkles (maar oranje hagelslag kan ook). Voor de armen vonden wij houten prikkertjes het meest geschikt.
  6. Zet de sneeuwpopjes op een schaaltje, dek ze losjes af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik. Laat ze 15 minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze serveert.

Bewaar dit recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca