Salade met tuinbonen, munt en blokjes kaas

Boontjes doppen is niet mijn meest favoriete hobby…maar ik durfde met mezelf de uitdaging aan te gaan toen ik een enorme berg tuinbonen in mijn Krat aantrof. En nu weet ik zeker wat mijn minst favoriete hobby is. Tuinbonen dubbeldoppen. Ik hou gewoon niet van het gepiel, het duurt te …

Boontjes doppen is niet mijn meest favoriete hobby…maar ik durfde met mezelf de uitdaging aan te gaan toen ik een enorme berg tuinbonen in mijn Krat aantrof. En nu weet ik zeker wat mijn minst favoriete hobby is. Tuinbonen dubbeldoppen. Ik hou gewoon niet van het gepiel, het duurt te lang en ergens vind ik het doodzonde dat er maar zo’n klein boontje aan het einde van de rit over blijft. Maar ja, het is wel lekker. Maar of ik het zo ontzettend lekker vind dat ik het nog een keer doe? Daar ben ik nog niet over uit ;). 

Voor de mensen die denken “dubbeldopwat?” In het recept heb ik het voor je uitgelegd. Oh, en let op: je houdt niet heel veel over, dus zie dit echt als een bijgerecht.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 kilo tuinbonen
6 flinke takken verse munt
150g belegen komijnekaas
1 citroen
1el extra vergine olijfolie
zwarte peper
zeezout

Wat je gaat doen:
Haal de bonen uit de groene peul (dat is het enkel doppen). Blancheer de bonen vervolgens 3 minuten in kokend water. Laat even wat afkoelen en druk dan om de bonen te doppen met twee duimen op de bolle kant van de boon en duw ze eruit. Et voila, gedubbeldopt zijn ze.

Haal de blaadjes munt van de takken af en hak ze in reepjes, snijd de kaas in blokjes en rasp de schil van de citroen. Pers daarna een halve citroen uit. 

Meng in een bakje de gedubbeldopte tuinboontjes, munt en kaas. Maak een dressing van de olijfolie, 1tl citroenrasp en een halve eetlepel citroensap. Breng op smaak met peper en zout en meng het met de salade. 

Met dank aan De Krat voor de recept inspiratie!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer