Ultiem genieten bij 1000en1smaken.nl

Delicatessenwinkels en webshops die uitblinken in hun foodassortiment. Waar producten met passie worden geselecteerd en verkocht. Daar kan ik nou echt van genieten. En onlangs maakte ik kennis met een nieuwe delicatessen webshop die als een speer in mijn favorieten terecht kwam: 1000en1smaken.nl De naam zegt al genoeg, want op deze site vind je maar liefst 1000, en meer, delicatessen in het assortiment.

Francesca Kookt_review 1001ensmaken.nl_2

Iedere foodblogger wordt blij van het ontvangen van foodpost, maar toen ik het pakketje van 1000 en 1 smaken ontving, werd ik nog iets blijer. Dit was geen pakketje meer, maar een heuse goodybag. Met mooie olijfolie, snoeperijen, azijn en pasta. Zie het alsof je een doos met nieuwe schoenen krijgt toegestuurd, maar dan voor foodies. Terwijl ik bezig was met uitpakken en fotograferen had ik al bijna de nougat opgegeten. Beleef het met me mee!

Brosse amaretti koekjes in een prachtig bewaarblik: amaretti’s zoals ze horen te zijn, gemaakt in de Italiaanse stad Saronno en per stuk verpakt. Deze koekjes worden gemaakt  naar recept uit de 18e eeuw, toen ze voor het eerst werden gemaakt om een bezoek van de kardinaal van Milaan te vieren. Bijzonder en luxe, deze koekjes eet je niet zomaar even achter elkaar op. Je serveert ze bij een perfecte espresso of met een glaasje dessertwijn of vin santo. Ik heb er nog steeds een paar in het blik zitten en geniet er met volle teugen van. En als het blik leeg is, heb ik een prachtig koekblik in de keuken staan. Dit is echt een cadeautje en koop je voor iemand die het kan waarderen.

‘Il Frantoio’ olijfolie: een extra vergine Italiaanse olijfolie van de Coratina en Ogliarola olijven. Deze wordt gemaakt door olijven te persen met een traditionele stenen molen en heeft een milde smaak met een lage zuurgraad. Een perfecte olie voor dressings of voor een scheutje over je pasta of door een saus. Mooi groen en licht troebel. Precies zoals ik mijn Italiaanse olijfolie graag heb.

Zachte nougat de Montélimar: zo uit Frankrijk gehaald en met geroosterde amandelen, honing en pistachenoten. Met pure smaak en vol noten. Een hele lekkere nougat voor de liefhebber. Nou had ik alleen net de nougat van Hidde de Brabander de week ervoor gegeten en dan ben je lichtelijk verpest. Dan vind je deze goed, maar net niet perfect. Maar het is ook onmogelijk om met Hidde te concurreren op nougat gebied 😉

Francesca Kookt_review 1001ensmaken.nl_3

Choco latte disco lepels: dit blijf ik zo’n leuk product vinden! Maak een beker warme melk en roer de chocolepel er rustig door en daar is je warme chocolademelk. Deze choco latte disco is gemaakt door een Nederlandse chocolatier die voor zijn chocolade een blend van Valrhona en Callebaut chocolade gebruikt, en dat proef je.

Cameroon mango azijn: wow, wat werd ik hier enthousiast van! Ik ben gek op fruitige azijnsoorten en deze proeft echt tropisch. Niet zo gek als het wordt gemaakt met mango uit Kameroen. Hier kun je geweldige salade dressings mee maken. Of wat denk je van een salade met gemarineerde en gegrilde kip. Ook een leuke tip van 1000 en 1 smaken, maak er een sausje van voor over je vanille-ijs.

Capellini pasta: ook wel dunne haren pasta genoemd, want deze pasta is veel fijner dan spaghetti. Zelfs iets dunner dan vermicelli. Wordt gemaakt van griesmeeltarwe gemengd met bronwater uit de bergen. Vervolgens wordt deze pasta bij een lage temperatuur voor zo’n 40-60 uur gedroogd. De perfecte pasta om te serveren met een zelfgemaakte pesto.

Francesca Kookt_review 1001ensmaken.nl_4

Joe&Seph’s Toffee, Apple & Cinnamon popcorn: tja, dit is niet mijn popcorn. Het ziet er prachtig uit, ruikt heerlijk, maar ik hou niet van de ‘chewy’ bite. Ik ben nog van de generatie die het liefste zelf z’n popcorn laat poppen in een pan. En als je deze zelf kruid met specerijen is dat voor mij de ultieme popcorn ervaring. Maar gelukkig maar dat ik niet alles lekker vind 😉

Zout met piment d’Espelette: een heel leuk product waar zout is gemengd met piment d’Espelette. Je gebruikt het bij gegrild vlees of vis. Piment d’Espelette heeft de smaak van zoete paprika, een vleugje tomaat en een licht pepertje. Als je ‘gewoon’ paprikapoeder hiermee vergelijkt dan wil je nooit meer anders.

Ik heb genoten van deze eerste kennismaking met 1000 en 1 smaken, een mooie webshop met een gigantische collectie aan mooie producten. Hou je van mooie foodproducten met pure smaak en met passie, neem dan eens een kijkje.

Voor deze review hebben we een gratis foodpakket van 1000 en 1 smaken ontvangen.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)