Sweet tahini truffels

Soms komen er van die nieuwe producten uit waarvan je denkt ‘hey, dat is interessant’. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe sweet tahini van Lima. Deze crunchy tahini is er in 2 zoete varianten, met dadels en rozijnen. Ik probeerde de laatste voor jullie uit, als spread op brood en ik maakte …

Soms komen er van die nieuwe producten uit waarvan je denkt ‘hey, dat is interessant’. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe sweet tahini van Lima. Deze crunchy tahini is er in 2 zoete varianten, met dadels en rozijnen. Ik probeerde de laatste voor jullie uit, als spread op brood en ik maakte er gezonde truffels van. Natuurlijk geen echte truffels, maar ach het naampje klinkt zo leuk.

Crispy en met een zoete nasmaak

De nieuwe crunchy tahini’s van Lima worden gemaakt van gepelde en gemalen sesamzaadjes. Doordat er ook hele sesamzaadjes in de pasta zitten, krijg je het crunchy effect. Tahini kennen we vooral van de inmiddels mateloos populaire hummus, want daar is het een hoofdingrediënt van. Maar je kunt nog zoveel meer met tahini. Zo kun je de crunchy sweet tahini met dadels of rozijnen ook heel goed gebruiken als spread op een cracker of op brood. Ook een leuk alternatief voor kinder broodbeleg. De biologische sesampasta is een bron van eiwitten en rijk aan vezels.

Francesca Kookt_sweet tahini truffels_2

Maar je kunt er nog meer mee!

De sweet tahini inspireerde me om een gezonde snack te maken. Een soort truffels, maar dan anders. En het resultaat was heerlijk!

Wat je nodig hebt voor circa 20 balletjes

– 2 volle eetlepels sweet tahini met rozijnen
– 3 dadels zonder pit en in stukjes
– 1 eetlepel pecannoten
– 1 eetlepel ahornsiroop (of meer als je het zoeter wilt)
– 1 eetlepel kokosrasp
– 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder

Wat je gaat doen

Doe de sweet tahini met de dadels, pecannoten en ahornsiroop in de keukenmachine. Meng dit tot een smeuïg mengsel. Als het nog iets te droog is, kun je er ook nog een klein scheutje ahornsiroop of water bij doen.

Zet 2 platte borden klaar met op 1 bord de kokosrasp en op het andere bord de cacaopoeder. Maak je handen een beetje vochtig en rol kleine balletjes van je tahinimengsel. Rol de helft van de balletjes door de kokosrasp en de andere helft door de cacaopoeder.

Francesca Kookt_sweet tahini truffels_3

Tip 1: wil je meer chocoladesmaak? Doe dan een eetlepel raw cacaopoeder door het tahinimengsel in de keukenmachine.

Tip 2: dit is een ideaal recept om samen met kinderen te maken. Zelf balletjes rollen is te gek en daarna kunnen ze genieten van hun zelfgemaakte gezonde snack.

De crunchy sweet tahini’s van Lima zijn verkrijgbaar in 3 varianten en een pot van 225 gram kost € 4,99. Ze zijn alleen te koop in natuurvoedingswinkels.

Voor dit recept hebben we een gratis product ontvangen van Lima.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer