Ultieme zomer cocktails

Het wordt tropisch dit weekend dus laat die zomer cocktails maar komen! Met een klein beetje effort en de juiste ingredienten maak je in een handomdraai de allerlekkerste versies en daarvoor hoef je echt geen professionele bartender te zijn. Zo maakte ik deze week met een beetje hulp deze 4 …

Het wordt tropisch dit weekend dus laat die zomer cocktails maar komen! Met een klein beetje effort en de juiste ingredienten maak je in een handomdraai de allerlekkerste versies en daarvoor hoef je echt geen professionele bartender te zijn. Zo maakte ik deze week met een beetje hulp deze 4 fantastische zomer cocktails. Let’s shake & stir!

Ultieme zomer cocktails_2

Gin & Tonic met komkommer

Een van de grootste cocktail trends dit jaar is de gin & tonic. De tijd van een standaard uitvoering is voorbij en er zijn tal van bars en restaurants die een heuse gin & tonic kaart beschikbaar hebben. Zo heeft iedere gin behoefte aan een andere tonic en kun je met de toevoeging van bijvoorbeeld rozemarijn en citrus een eigen twist geven. Deze gin & tonic met komkommer maak je met Hendrick’s Gin. Dit merk excelleert in eigenheid, ze doen alles net even anders. Zo zijn ze de wereld afgegaan om op zoek te gaan naar hun botanicals en zijn ze het enige merk wat perfect combineert met komkommer. Zie je een gin & tonic met komkommer op de kaart staan dan weet je vrijwel zeker dat je met Hendrick’s te maken hebt. Of met een hele slechte bartender.

Wat je nodig hebt voor 1 cocktail
– ijsblokjes
– 35ml Hendrick’s Gin (slijter)
– 1 dungesneden reep komkommer
– 1 flesje Fever-tree tonic (slijter)

Vul je glas driekwart met blokjes ijs en schenk hier de gin over. Maak een rondje van je reep komkommer en drapeer die in je glas. Schenk het glas tot net onder de rand vol met de tonic, even kort roeren en serveer.

Ultieme zomer cocktails_3

Balón 43

Licor 43 kennen we vrijwel allemaal. In mijn beleving alleen als een zoete likeur na het eten, wel of niet geserveerd met ijs. Maar je kunt nog veel meer met Licor 43, zoals bijvoorbeeld in deze verfrissende cocktail; de Balón 43.

Wat je nodig hebt voor 1 cocktail
– ijsblokjes
– 15ml vers citroensap
– 35ml Licor 43 (slijter)
– 1 flesje Fever-tree (of ander) sodawater (slijter)
– 2 schijfjes sinaasappel
– 1 schijfje citroen

Neem een groot bol glas en vul deze driekwart met blokjes ijs. Schenk hier het citroensap en de Licor 43 op en vul het glas tot net onder de rand met sodawater. Even kort roeren, garneer met de schijfjes sinaasappel en citroen en serveer.

Ultieme zomer cocktails_4

Dark & Stormy

Hmmm, donker en stormachtig in de zomer? Ja hoor, en verfrissend dat het is! Voor deze cocktail gebruiken we naast een donkere rum namelijk ook limoen en ginger beer. Als rum hebben we gekozen voor Brugal anejo, een rum uit de Dominicaanse Republiek. Samengesteld uit rum van 2 tot 5 jaar oud en gerijpt in ex-bourbonvaten.

Wat je nodig hebt voor 1 cocktail
– ijsblokjes
– 1/4 partje limoen
– 35ml Brugal anejo rum (slijter)
– 1 flesje Fever-tree (of ander) ginger beer (slijter)
– 1 half schijfje limoen

Neem een longdrink glas en vul deze driekwart met blokjes ijs. Knijp hier je limoen op uit en laat het partje in je glas vallen. Schenk de rum erin en vul het glas tot net onder de rand met ginger beer. Even kort roeren, garneer met het schijfje limoen en serveer.

Ultieme zomer cocktails_5

Picanto 43

De laatste zomer cocktail is mijn grote favoriet. Wederom met Licor 43 en gecombineerd met een beetje pit en ginger beer. Voor deze cocktail gaan we ook shaken!

Ultieme zomer cocktails_6

Wat je nodig hebt voor 1 cocktail
– ijsblokjes
– 15ml vers sinaasappelsap
– 35ml Licor 43 (slijter)
– puntje van een rode peper in ringetjes
– 1 flesje Fever-tree (of ander) ginger beer (slijter)
– 1 schijfje sinaasappel

Vul een cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes, vers sinaasappelsap, Licor 43 en de rode peper. Shake dit kort (5-10 seconden) en schenk de inhoud daarna via de zeef in een glas wat je alvast voor driekwart hebt gevuld met ijsblokjes. De rode peper blijft achter in de shaker, die heeft het werk al gedaan door wat lichte pit te geven aan de Licor 43 en sinaasappelsap. Schenk het glas tot net onder de rand vol met ginger beer. Garneer het glas met de overgebleven rode peper en een schijfje sinaasappel en serveer.

Ultieme zomer cocktails_7

Dat waren mijn favoriete cocktails voor deze zomer! Jullie nog grote favorieten die echt niet mogen ontbreken? Laat dan een reactie achter onderaan deze blog.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)