Uniek! Onze Sterrenkidslunch bij Niven Kunz

Er is veel te doen rondom het initiatief ‘Kindvrije Horeca’. Kinderen zouden een avond uit voor andere gasten verpesten en kunnen dus maar beter thuisblijven is de strekking. Afgelopen augustus vonden Smulpaapje en ik het tijd voor een tegengeluid, want wij denken hier heel anders over. Kinderen kunnen namelijk wel …

Er is veel te doen rondom het initiatief ‘Kindvrije Horeca’. Kinderen zouden een avond uit voor andere gasten verpesten en kunnen dus maar beter thuisblijven is de strekking. Afgelopen augustus vonden Smulpaapje en ik het tijd voor een tegengeluid, want wij denken hier heel anders over. Kinderen kunnen namelijk wel heerlijk mee uit eten, rustig aan tafel blijven zitten en plezier hebben. Zeker als ze houden van eten. Daar hoort wel een stukje opvoeding en gewenning bij. Als kinderen genieten aan tafel dan zijn ze zelfs op gastronomisch niveau welkom. Sterker nog, voor de chefs zijn het de gasten van de toekomst.

Aan onze oproep “Welk sterrenrestaurant verwelkomt onze kinderen en helpt bewijzen dat het ook anders kan?” is veel gehoor gegeven. Reacties van restaurants, ouders en niet-ouders. Het zorgde voor een positief kritische discussie en vooral vanuit de horeca waren er veel welwillende geluiden te horen. Ook zijn er al vele (sterren)restaurants die alles in het werk stellen om het de kleinste gasten optimaal naar de zin te maken*.

Kom ook, samen met je kinderen, op woensdag 25 november lunchen bij Restaurant Niven!

We zijn reuze trots om vandaag aan jullie te onthullen dat we een hele bijzondere Sterrenkidslunch organiseren in samenwerking met Restaurant Niven! Sterrenchef Niven Kunz was een van de eersten die bijzonder enthousiast reageerde en hij opent speciaal voor deze lunch zijn restaurant op woensdagmiddag 25 november. Geweldig vinden we dit! Kleine en grote gasten zijn van harte welkom om -tegen gereduceerd tarief- in stijl te komen lunchen.

michelinkids_lunch_niven_2

We hopen te kunnen bewijzen dat het niet altijd een drama is als kinderen ergens komen eten. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en staan open voor nieuwe ervaringen. De keuken van Niven leent zich hier uitstekend voor, aangezien hij van nature heel puur en kleurrijk kookt. Niven vindt het op zijn beurt heel belangrijk om jonge kinderen juist nu al met lekker en gezond eten te verrassen en verwennen. Daar heeft later iedereen profijt van.

Praktische informatie

De Sterrenkidslunch vindt plaats op woensdag 25 november in Restaurant Niven, Delftweg 58, Rijswijk. Gasten zijn welkom vanaf 13.00 uur, zodat er genoeg tijd is om vanuit school naar Rijswijk te komen. De lunch start vanaf het moment dat men arriveert zodat de kinderen niet te lang hoeven te wachten. Rond 15.30 uur is de lunch afgelopen.

Er zal een 3-gangenmenu geserveerd worden. De kosten per kind bedragen € 19,50 (3-gangen lunch, amuses en verse sappen). Ouders (of begeleiders, iedereen mag mee komen) betalen € 25,- voor dezelfde lunch (exclusief drankjes). Reserveren kan via Restaurant Niven: info@restaurantniven.nl onder vermelding van MichelinKids-lunch. Wees er snel bij, want de reserveringen stromen nu al binnen!

Natuurlijk zijn Susan en ik met onze kids aanwezig, dit willen we voor geen goud missen. Ook zijn de ‘food mama’s’ Miljuschka Witzenhausen, Made by Ellen, Lekker eten met Linda en Culinessa met hun kinderen aanwezig.

We gaan er een fantastische middag van maken. Vol met plezier, lekker eten, blije gezichten en hopelijk veel lege bordjes. Jullie zijn er toch ook bij? Tot de 25ste!

michelinkids_lunch_niven_3

* Bij de volgende restaurants hebben kinderen ook een streepje voor: Zout & Citroen in Oosterhout, Restaurant ML in Haarlem, Jaimie van Heije in Ouderkerk a/d Amstel, De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, Stravinsky in Hengelo, Merlet Hotel Restaurant in Schoorl, Piloersema in Den Ham, Hotel Restaurant Langewold in Roden, Lunchroom Logica in Leiden, Restaurant Pure Passie in ‘s-Gravenzande, Mama Kelly in Den Haag, Lot & de Walvis in Leiden, Hofstede Meerzigt in Zoetermeer en Restaurant Da Vinci in Maasbracht. Maar er zijn er natuurlijk veel meer! Laat het ons vooral weten in de comments als jullie nog tips hebben. Dan kan Smulpaapje ervoor zorgen dat deze restaurants ook op haar site komen te staan.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)