Vakantie is meer dan onbeperkt eten opscheppen

Sponsored – De eerste keer dat het me overkwam, had ik niet zitten opletten. Opeens zat ik in een all-inclusive resort in een Egyptische badplaats.

Ik keek de nietsvermoedende jongen achter de balie boos aan toen hij me probeerde in te lijven met het groene polsbandje wat ik blijkbaar de rest van de week niet meer af mocht doen. We passeerden een groep luidruchtige, bierdrinkende vakantiegangers en bereikten onze kamer. Waar niets mis mee was, met het resort en het kilometerslange zwembad ook niet trouwens.

Nee, het was de plek, het concept en het volledige gebrek aan authenticiteit en cultuur wat me diep ongelukkig maakte die week. Een breed lachende en zwaar overdrijvende vrouw in de bediening die blijkbaar niet een echt gesprek met gasten mocht aangaan, overvloed aan eten in grote bakken wat allemaal hetzelfde smaakte, gasten die ’s ochtends om 7  uur al hun handdoek klaarlegden op de zwembadstoelen om daar vervolgens de hele dag te gaan liggen en de enorme woestijn die ons resort omsloot waardoor we werkelijk nergens heen konden gaan. Ben nog nooit zo blij geweest toen ik thuiskwam.

De tweede keer, vele jaren later, had ik wel zitten opletten, maar toen leek het de ideale oplossing. Met twee gezinnen, een baby en nog wat kleine kinderen naar een all-inclusive resort in Turkije. Ik had beter moeten weten, maar wilde gewoon onbezorgd een weekje weg. Het werd de tweede keer dat ik nog nooit zo blij geweest ben toen ik thuiskwam.

Het plezier van ontdekken

Laten we vooropstellen dat ik niet een hele actieve vakantieganger ben. Je zult mij geen bergen zien beklimmen, fietsen door de wijnvelden of surfen in de golven. Ik houd van mijn rust. Maar dan wel in een omgeving waar ik het echte land kan ontdekken, met de echte mensen en vooral het echte eten. Dat hele toeristische sausje mag van mij gestolen worden, ik ontdek het zelf wel.

vakantie-is-meer-dan-onbeperkt-eten-opscheppen-vakantieboulevard-2

Als ik met mijn mannen op vakantie ga, proberen we altijd een bijzondere locatie te vinden om te verblijven. We houden van comfort, intimiteit en goed eten. Ik heb er inmiddels ook een neus voor gekregen. Het lukt me vrijwel altijd om een accommodatie te vinden die daar volledig aan voldoet. Verder doen we niet aan voorbereiding, we gaan er gewoon heen en op de plek zelf ontdekken we wat er te doen is. Wel verdiep ik me vooraf in de cultuur en het eten. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en wil altijd iets leren, het liefst tijdens een kookworkshop of van de locals. Het mooie is dat als je oprecht geïnteresseerd bent, mensen daar meestal heel enthousiast van worden. En voordat je het weet heb je een geanimeerd gesprek of word je thuis uitgenodigd. Dat zijn de mooiste avonden.

vakantie-is-meer-dan-onbeperkt-eten-opscheppen-vakantieboulevard-3

Vakantieboulevard helpt je bij het vinden van authentieke plekjes

Het is niet altijd even makkelijk om de mooiste plekjes, accommodaties en activiteiten te vinden. Vaak kom je direct terecht op sites van grote aanbieders, maar daar wil je nou net niet zijn. Tenminste, ik niet.

Ik ben dan ook erg gecharmeerd van de nieuwe site Vakantieboulevard. Hier vind je meer dan 70 ‘winkelstraten’ waar je per thema alle kleine aanbieders kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere overnachtingen, glamping, safarireizen, familievakanties, retraites, huwelijksreizen en uiteraard culinaire reizen. Alle aanbieders staan netjes per thema gegroepeerd, daar kun je meer lezen over het aanbod en het daadwerkelijke boeken doe je gewoon bij de aanbieder zelf.

vakantieboulevard

Super leuk om eens te kijken, waarschijnlijk verlies je jezelf net als ik in het leuke aanbod. Zo wil ik heel graag eens de rode schoentjes volgen in Italië!

Hoe kiezen jullie je vakantie uit en wat zijn de criteria die doorslaggevend zijn? Ach, als ik eerlijk ben is het lokale eten voor mij toch wel het meest essentiële puntje…maar dat kan nooit verrassend zijn 😉

Dit is een samenwerking met Vakantieboulevard. Lees hier mijn disclaimer

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Vakantie is meer dan onbeperkt eten opscheppen”

  1. Leuk artikel! En ik ga de site bezoeken.
    Mijn afgelopen tripjes gingen naar Napels en Praag. Beide op hun eigen manier bijzondere steden. Binnenkort vertrek ik naar Italië voor watersport, maar ik vind daar zeker ook genoeg culinaire inspiratie om over te schrijven (evenals in Napels en Praag)!

  2. Heel gaaf! Ik houd er ook van om lokale dingen te ontdekken. Dit doe ik een aantal keren per jaar. En 1 keer per jaar ga ik dan wel in een resort liggen, met een stapel boeken. Dat is echt om bij te tanken en dan hoef ik er niet zo nodig uit! 🙂 Heerlijk!

  3. Ik ga op save qua eten en van Spaanse gerechten en tapas word ik heel blij. Ook van Italiaanse gerechten trouwens maar mijn man wil niet naar Italië. Zijn collega’s gaan allemaal naar Spanje en zijn daarover zeer lovend. Ik zoek kleine appartementen-complexen met Andalusische huisjes, die blijven heerlijk koel. En dus met een keuken Omdat ik stevig wil ontbijten met roerei en spek. en zodat ik s avonds een paar tapas na kan maken, dat vind ik heel leuk werk. Verder ben ik dol op vis dus gaan we naar een vissersstadje. 3 jaar geleden wilde ik boeken naar Benidorm waar we met de huwelijksreis waren, bijna 33 jaar geleden. Maar dat lukte niet en daar was ik achteraf heel blij om 🙂 Zo vond ik Calpe, iets noordelijke dan Benidorm en niet zo grootschalig en toeristisch En gelukkig waren de reizen, dat jaar, vorig jaar en dit jaar inclusief auto want Calpe is heel erg heuvelachtig! Maar met een hele leuke boulevard, leuke winkeltjes en markten En als je iets verder van de boulevard zoekt heerlijke echt Spaanse restaurantjes. Nee, Calpe verveeld me nog lang niet en als ik ooit een grote prijs zou winnen in de staatsloterij koop ik daar een appartement 🙂 Het klimaat is heel goed voor mijn luchtwegen en mijn stijve botten En het eten is er heerlijk!