Hete garnalen

Zoetsappige muffins, hartvormige taartjes of roze bubbels zijn enkele voorbeelden van typische valentijnsgerechten. Maar is dit wat (met name) mannen het liefst op tafel zien? Is het niet veel logischer als je op deze dag juist iets maakt waar jouw lief echt blij van wordt? Zoals een driegangenmenu met al zijn favorieten! Dat leek ons, en vooral onze mannen, een heel goed idee en vandaag trappen we af met het voorgerecht: hete garnalen, je staat gegarandeerd in vuur en vlam.

Wat je nodig hebt voor 2 personen als voorgerecht

– 2 tenen knoflook
– 30gr boter
– 3el olijfolie (30 ml)
– 3el sweet chili saus
– 1el worcestersaus
– 1tl chilipoeder
– 1tl gerookt paprikapoeder
– 1tl gedroogde oregano
– 1tl sriracha (hete chilisaus die bij de toko, maar ook bij meerdere supermarkten te koop is)
– 250 gram grote garnalen (neem voor het gemak de gepelde en schoongemaakte van de visboer)
– 2 takjes peterselie
– sap van 1 citroen
– om te serveren: Turks brood

hete-garnalen-2

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten / Marineren: 3 uur / Oven: 15 minuten

Hak de knoflook helemaal fijn. Pak een steelpannetje en doe daar de boter, olijfolie, chili saus, worcestersaus, chilipoeder, paprikapoeder, oregano, sriracha en knoflook in. Zet op een klein pitje op het laagste vuur en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen terwijl je af en toe roert.

Haal het pannetje van het vuur, roer er vanaf dat moment niet meer in en laat helemaal afkoelen. Pak ondertussen twee ovenbestendige schaaltjes, zoals bijvoorbeeld de aardewerk schaaltjes die ik heb gebruikt. Daar krijg ik persoonlijk altijd meteen een Spaans gevoel van. Verdeel de garnalen over de schaaltjes en giet de saus eroverheen. Bedek met folie en laat circa 3 uur marineren in de koelkast.

Zorg dat de oven is voorverwarmd op 200 graden zodra de garnalen uit de koelkast mogen. Haal de folie weg en bak de hete garnalen zo’n 15 minuten in de oven. Strooi er gehakte peterselie over en voeg citroensap naar smaak toe. Serveer met Turks brood om in de heerlijke saus te dopen.

Variatietip: Voeg eventueel nog wat cherrytomaten toe in de bakjes, daar wordt de smaak net iets zoeter van.

hete-garnalen-3

Geïnspireerd op het recept van Jo Cooks.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Hete garnalen”

  1. Heerlijk was het, we hebben gesmuld!
    Ik had geen sriracha en worcester in huis, wellicht dat ze het dan echt HETE garnalen zouden zijn geworden, nu waren ze heerlijk zoet/pittig. Met vers wit stokbrood en een salade gegeten.
    Voor herhaling vatbaar!

  2. Gisteren de garnalen gemaakt en wat waren ze heerlijk! Het beste recept wat ik tot nu toe gevonden heb en ik denk dat ik geen betere ga vinden 🙂 we hebben zitten smullen!