Vanille vla

Hoe vaak stop jij een pak vanille vla in je karretje tijdens het boodschappen doen? Zullen we afspreken dat je dat 1 keer niet doet en in plaats daarvan deze vanille vla zelf maakt? Gewoon om te proberen en dan mag jij zeggen welke het lekkerst is. Laat het me vooral weten en vooral of je daarna nog pakken gaat kopen 🙂

Wat je nodig hebt voor 4-6 personen

– 1/2 liter volle melk
– 1 vanillestokje
– 30gr suiker
– 20gr maizena
– 2 eidooiers
– snufje zout

Zelf vanille vla maken_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Schenk de volle melk in een steelpannetje. Schraap het vanillestokje leeg en doe de vanille samen met het stokje in de melk. Breng de melk aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 10 minuten zacht pruttelen terwijl je af en toe roert.

In de tussentijd klop je de suiker, maizena, eidooiers en zout door elkaar. Schep na 10 minuten het vanillestokje uit de pan en roer een paar eetlepels van de warme melk door je eimengsel. Daarna klop je het eimengsel rustig door de melk. Zet het vuur ietsje hoger en laat het indikken tot vla terwijl je blijft roeren. Niet te lang, want vla dikt nog in na het afkoelen, circa 1 – 2 minuten.

Zet daarna het vuur uit, giet de vla in een kom en laat iets afkoelen. Deze vla is heerlijk om lauwwarm te eten. Je kunt ‘m ook laten afkoelen en 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Dek dan wel af met plastic folie, anders komt er een velletje op de vla en dat zou jammer zijn.

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

recept vanille vla zelf maken. Laat een keer het pak staan en maak dit toetje zelf. Dit is zo lekker.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Vanille vla”

  1. Ik heb al tig recepten geprobeert op internet maar alle worden pudding als het afgekoeld is.Ook havermoutpap of gortepap.Het enige is dat je het moet uit proberen meer voeistof of minder bindmiddelen of havermout of gort tot je dezelfde structuur krijgt als in de pakken die je koopt.

  2. Ik heb de vanillevla gemaakt. Het enigste wat ik veranderd heb omdat ik geen maizena er custard poeder ingedaan. Het was heerlijk en nee ik haal geen pakken meer.

  3. hallo ik woon in de filipijnen maar vanilllestokjes kun je hier niet aankomen ik heb wel vinillesuiker en vloeibare vanilie
    wat kan ik gebruiken als alternatief voor het maken van vanille vlaai

    1. Hey, 5 gram vanille aroma (dat is de vloeibare vanille) moet goed zijn. Dit is bijna hetzelfde recept als dat ik gebruik op mijn opleiding. Alleen dan gebruiken wij 5 gram vanille aroma xx

    1. Goedemorgen, zou dat het zijn, custard i.p.v. maizena, dat geeft ook aan waarom bij mij de vla klontert. 2x geprobeerd maar er zit weinig vanillesmaak aan. Ik koop al lang geen vanillevla meer omdat er geen vanille inzit. Ik dacht hier een lekker recept gevonden te hebben. Moet het custard zijn of moet ik dat maar gewoon eens proberen. Bij voorbaat dank voor een reactie.

    1. Dan heb je ‘m te lang (wellicht ook op te hoog vuur) verhit. Handige truc als de boel gaat schiften: gelijk de pan van het vuur halen en heel goed kloppen of roeren. Zo gaat het weer binden.

  4. Hi Francesca! Ik wil deze vla maken voor het paasontbijt en vroeg me af of ik simpelweg alle ingrediënten kan verdubbelen om het voor meer mensen te maken?