Wat je gaat doen
Bereiding: 30 minuten
Voorbereiden: Het is mogelijk om de saus al eerder op de dag voor te bereiden. Maar net zo makkelijk is het om alles vast voor te snijden en de bereiding tijdens het diner te doen.
- Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg de paddenstoelen en kruiden toe en bak tot de paddenstoelen zijn geslonken. Blus af met een flinke scheut rode wijnazijn en de kalfsfond. Roer de mosterd erdoor en laat 15 minuten pruttelen op laag vuur. Proef en breng op smaak peper en zout.
- Snijd de varkenshaasjes doormidden, bestrooi ze met peper en zout en bak in een koekenpan rondom bruin aan in een mengsel van zonnebloemolie en boter. Totaal circa 10 minuten (iets langer als het vlees dik is) terwijl je de stukken af en toe keert. Haal uit de pan, pak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Bak in dezelfde pan de plakjes parmaham krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de varkenshaasjes in dunne plakken en leg ze in de saus. Serveer op een mooie schaal en garneer met de krokante parmaham en gehakte peterselie.
Nou dat is toevallig! Dit recept stond volgens mij in één van je ebook recepten en staat dit jaar bij ons op het menu 1e Kerstdag. Heb het al eens eerder gegeten en viel toen goed in de smaak.
Klopt helemaal, wat leuk om te lezen dat jullie het zo lekker vonden!
over de maanden heen meerdere recepten van je gebruikt en je stelt me werkelijk nooit teleur. Voor dit recept scoor je op een schaal van 0 tot 10 een 15 overheerlijk . Fijne dagen groet edgar
Aangezien varkenshaas niet gewaardeerd wordt in onze familie ga ik hem met Kip maken! Ben heel benieuwd!
Prima combinatie ook met kip!
Het was heerlijk! Eenvoudig te bereiden, maar erg smaakvol. Zeker voor herhaling vatbaar 🙂
Wat super om te lezen!
om duimen en vingeren af te likken
Wat fijn om te lezen 😀