Nog geen beoordelingen

Vegan broodje gyros met paprika en kidneybonen

30 minuten
Hoofdgerecht
Vegan

Alhoewel we thuis steeds vaker flexitarisch eten ben ik nog niet zo geoefend in de echte vegan keuken. Vraag mij niet hoe je bijvoorbeeld een vegan taart moet bakken. Ik zou op dit moment nog geen idee hebben hoe ik onder andere eieren en roomkaas zou moeten vervangen. Het is …

Alhoewel we thuis steeds vaker flexitarisch eten ben ik nog niet zo geoefend in de echte vegan keuken. Vraag mij niet hoe je bijvoorbeeld een vegan taart moet bakken. Ik zou op dit moment nog geen idee hebben hoe ik onder andere eieren en roomkaas zou moeten vervangen.

Het is ook geen doel om vegan te gaan eten. Maar het interesseert me vakmatig wel, zeker omdat er steeds vaker producten op de markt worden gebracht die ons helpen om makkelijk plantaardige switches te maken. Zo kreeg ik een tijdje terug de nieuwe vegan gyros van de Vegetarische Slager toegestuurd om uit te proberen (dit is niet gesponsord trouwens). Die ze, de grapjassen, Accept Gyros hebben genoemd… en daar moest ik hard om grinniken. Ik besloot de uitdaging met mezelf aan te gaan en maakte een vegan broodje gyros met paprika, kidneybonen en maïs. Het eindresultaat was echt super lekker en mijn mannen en ik hebben thuis gesmuld! Het recept deel ik vandaag daarom met veel plezier met jullie.

Ingrediënten

 • 1 rode ui, in halve maantjes
 • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
 • zonnebloemolie
 • zout
 • 3 paprika’s, rood, geel en groen, in dunne reepjes
 • 2 tl paprikapoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 verpakking vegan gyros, Accept Gyros van de Vegetarische Slager
 • 4 grote volkoren pitabroodjes
 • 160 gr kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
 • 75 gr maiskorrels uit blik, uitgelekt
 • 2 el vegan mayonaise
 • 1 el plantaardige yoghurt, ongezoet
 • 3 teentjes zwarte knoflook, o.a. te koop bij Albert Heijn of vervang door 1 teentje uitgeperste ‘normale’ knoflook
 • zwarte peper
 • ¼ komkommer, in dunne halve maantjes
 • 50 gr ijsbergsla, in dunne reepjes
 • handje verse koriander, alleen de blaadjes

Aan de slag!

 • Verwarm de oven voor op 225 graden.
 • Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 minuut in 1 eetlepel zonnebloemolie met een snuf zout. Voeg de paprika toe en de specerijen en bak circa 10 minuten tot de paprika zacht wordt.
 • Bak in de tussentijd de vegan gyros in een tweede koekenpan met 1 eetlepel zonnebloemolie tot deze goudbruin is. Zet daarna het vuur uit.
 • Maak de volkoren pitabroodjes vochtig en bak ze 5 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Voeg de gebakken gyros, kidneybonen en mais toe aan de paprika. Roer door en bak nog circa 2 minuten.
 • Maak je knoflooksaus door de vegan mayonaise, plantaardige yoghurt en zwarte knoflook door elkaar te mengen. Roer daarvoor eerst de zwarte knoflook los in een kommetje en klop daarna met een garde of vork de mayonaise en yoghurt erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper, maar als je zwarte knoflook gebruikt is dat niet nodig.
 • Vul de pitabroodjes naar eigen inzicht met komkommer, ijsbergsla, gyrosmengsel, knoflooksaus en verse koriander en geniet!

Notities

 • Dit recept is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • Bereiding: 30 minuten.

Dit recept verscheen eerder op de site van HealthyFest in mijn Eetdagboek dat ik speciaal voor hen een week heb bijgehouden.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Voor dit recept heb ik een product gebruikt dat me gratis is toegestuurd. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer