Vegetarische burger met courgette en tomatensalsa

Heerlijk vinden wij het om doordeweeks te barbecueën. Hoe zalig is het als je uit je werk komt, de barbecue aansteekt en een half uur later in de tuin zit met salades, brood, sausjes en een stukje vlees of vis. Alhoewel, het hoeft niet altijd vis of vlees te zijn. …

Heerlijk vinden wij het om doordeweeks te barbecueën. Hoe zalig is het als je uit je werk komt, de barbecue aansteekt en een half uur later in de tuin zit met salades, brood, sausjes en een stukje vlees of vis. Alhoewel, het hoeft niet altijd vis of vlees te zijn. Ook groenten zijn heel goed te bereiden op de barbecue en er zijn steeds meer vegetarische producten die zich uitstekend lenen om te grillen.

Zo is er tegenwoordig een ruime keuze aan vegetarische burgers die je kunt kopen. Van de Vegetarische Slager tot aan Garden Goumet, voor ieder wat wils. Of je maakt zelf je burgers, ook zo gepiept. Zoals deze zwarte bonenburger bijvoorbeeld of je maakt er een van linzen.

Combineer je vegetarische burger met raapstelen of spinazie als basis en met extra gegrilde courgette en een tomaat-basilicumsalsa. Heerlijke combi. Alsof je een burger eet, maar dan veel lichter en frisser.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

  • 2 tomaten
  • 1 klein teentje knoflook
  • paar blaadjes basilicum
  • peper
  • zout
  • 1/2 courgette
  • olijfolie
  • 2 vegetarische (of vegan) burgers naar keuze
  • handje raapstelen of wilde spinazie

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Snijd de tomaten in kleine blokjes, hak de knoflook fijn en snijd de basilicum in dunne reepjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

2. Snijd de courgette in dunne repen en vet deze licht in met olijfolie.

3. Leg de groenteburgers en repen courgette op de barbecue of in de grillpan. In 4-5 minuten zijn ze klaar, vergeet niet om halverwege om te draaien.

4. Leg een bedje raapstelen of spinazie op een bord. Leg daar de burger op met een paar plakken gegrilde courgette en een flinke toef van de tomaat-basilicumsalsa.

Tip: serveer met stokbrood (lekker met de salsa!) of gebakken aardappeltjes met een beetje pimenton.

tivall-veggie-burger-2

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer