5 van 2 stemmen

Volkoren wraps met bonen, guacamole en maïs

30 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Deze volkoren wraps met bonen, guacamole en maïs zijn niet alleen zo klaar, het gerecht geeft me ook nog eens een instant zomers gevoel! Dat komt door de frisse smaken van citroen en koriander, lekker veel kleur op het bord én door de maïskolven. Die roepen bij mij altijd direct …

Deze volkoren wraps met bonen, guacamole en maïs zijn niet alleen zo klaar, het gerecht geeft me ook nog eens een instant zomers gevoel! Dat komt door de frisse smaken van citroen en koriander, lekker veel kleur op het bord én door de maïskolven. Die roepen bij mij altijd direct de zomer op! Het is ook echt een perfecte maaltijd voor de wat warmere dagen, omdat je het voornamelijk koud eet.

Je kan de maïs er trouwens lekker bij kluiven, maar je kan de maïskorrels na het koken ook door de bonensalade verwerken. Net wat je prettiger vindt eten natuurlijk.

Slimme tips voor we gaan koken

    • Is er guacamole over? Dek dit dan goed af in een klein kommetje (klein oppervlak) met deksel zodat er geen zuurstof bijkomt, dit voorkomt verkleuren. Guacamole is heerlijk op een broodje of rijstwafel. Maar ook lekker als rauwkostdip.
    • Overgebleven tortilla’s doen het ook heel goed als broodjes! Je kan er een lekkere quesadilla uit de koekenpan mee maken. Of vries overgebleven tortilla wraps in.

Van tortilla wraps kun je trouwens ook snelle tortilla pizza’s maken. Hier heb ik een heel lekker recept voor je met geroosterde groenten en bonen!

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • zout
  • 400 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 250 gr cherrytomaten, in kwarten gesneden
  • 1/2 komkommer, in stukjes/kwarten
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 15 gr koriander, fijngehakt
  • zwarte peper
  • sap van 1 limoen
  • 2 avocado’s
  • optioneel: gedroogde chilivlokken naar smaak
  • 6 volkoren tortilla’s, of meer, als je grote eters hebt

Aan de slag!

  • Breng een grote pan water aan de kook, hak de maïskolven in tweeën en doe ze met een snufje zout in de pan. Laat ze circa 10 - 15 minuten koken. Haal ze dan uit het water en dek af met aluminiumfolie. Zo blijven ze goed warm.
  • Maak intussen de bonensalade, door in een kom de bonen, cherrytomaten, komkommer, 2 sjalotten en koriander te mengen. Breng naar eigen wens op smaak met zout, peper en limoensap. Zet afgedekt in de koelkast, zo trekken de smaken goed in!
  • Maak dan de guacamole. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees in een kom helemaal fijn. Voeg dan de laatste sjalot toe samen met het sap van 1/2e limoen en eventueel wat gedroogde chilivlokken. Proef en breng indien nodig op smaak met zout, peper en wat extra limoensap.
  • Verhit de tortilla wraps nu één voor één in een koekenpan, zo worden ze lekker krokant of in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet wraps met bonen en guacamole op tafel, zo kan iedereen zijn eigen wrap samenstellen. Lekker met de maïskolven erbij.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 30 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: Bo Blitz

Dit recept heb ik oorspronkelijk ontwikkeld voor een weekmenu van Veggipedia.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca