Warme chocolademelk met anijs

Voor mij is warme chocolademelk echt een van de grootste verwennerijen op gure dagen. Waarmee je je nestelt op de bank onder een dekentje en ontspannen een film gaat kijken. Wat is nog lekkerder dan warme chocolademelk? Precies, warme chocolademelk met een vleugje anijs. Of zelfs met nog meer anijs, …

Voor mij is warme chocolademelk echt een van de grootste verwennerijen op gure dagen. Waarmee je je nestelt op de bank onder een dekentje en ontspannen een film gaat kijken. Wat is nog lekkerder dan warme chocolademelk? Precies, warme chocolademelk met een vleugje anijs. Of zelfs met nog meer anijs, als je er echt een liefhebber van bent. Dan moet je alleen niet gelijk in slaap vallen erna.

Wat je nodig hebt

– 500ml volle melk
– 3 steranijs
– 100gr goede kwaliteit melkchocolade (reep of couverture), gehakt
– optioneel: 1 anijsmelk tablet

Vroeger waren er anijsblokjes, maar die zijn niet meer verkrijgbaar. Deze anijsmelk tabletten zijn ook zo ouderwets als maar kan. Daar maakte oma vroeger altijd warme anijsmelk mee, als je pijn in je buik had of niet goed kon slapen. Tegenwoordig heb ik het gewoon in huis omdat ik het lekker vind en gebruik ik het voor dit soort verwennerijen.

Update 16-11: blijkbaar kijk ik niet goed uit mijn doppen als in de winkel loop, want er is vanalles te koop met anijs. Check de reacties onderaan dit bericht voor de tips van lezers!

Wat je gaat doen

Schenk de melk in een steelpannetje en doe daar de steranijs bij. Verwarm dit op het vuur totdat het net begint te koken, draai dan het vuur terug en laat de melk 5 minuten heel zachtjes pruttelen. Zet daarna het vuur uit en laat nog 5 minuten staan met de deksel op de pan.

Schenk de melk daarna door een vergiet en zet terug op het vuur in de pan. Doe de melkchocolade (in stukjes) erbij en verwarm op laag vuur. Blijf roeren totdat alle chocolade is gesmolten en je een mooie bruine en egale chocolademelk hebt. Dit is ook het moment waarop je je optionele anijsmelk tabletje toevoegt en volledig laat oplossen.

Serveer warm in een mok en geniet!

Warme chocomel met anijs_2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)