Watermeloen salade met sinaasappel en grove mosterd

Meloen, en vooral watermeloen, kan ik iedere dag eten. Je zou het een lichte verslaving kunnen noemen waar ik nooit meer vanaf wil. In de zomer ligt er altijd wel watermeloen bij ons in de koelkast. Want eenmaal gekoeld is watermeloen net zo verfrissend als een glas water. Het is heerlijk om deze meloensoort te verwerken in drankjes en salades. Zoals in deze watermeloen salade met sinaasappel en grove mosterd. Een absolute hit!

Wat je nodig hebt voor 2 personen als lunch of 4 personen als bijgerecht

– 100gr/1 zakje waterkers of veldsla
– 1/2 kleine of 1/4 grote watermeloen- 2 (biologische) handsinaasappels
– 2el vers limoensap
– 1el vers sinaasappelsap
– rasp van 1 sinaasappel
– 2tl grove mosterd (ik gebruikte mosterd met hele mosterdzaadjes)
– 1tl bruine basterdsuiker
– 4el olijfolie extra vergine
– gemalen peper en zeezout
– blaadjes van 4 takjes verse munt

Wat je gaat doen

Neem een grote schaal en doe onderin de waterkers of veldsla. Snijd de watermeloen in plakken, verwijder de pitten en snijd daarna in blokjes. Strooi de blokjes over de sla heen. Schil de sinaasappels en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes mooi over de watermeloen heen.

Meng de limoensap, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, mosterd en basterdsuiker goed door elkaar. Giet daarna met een klein straaltje de olijfolie erbij terwijl je blijft kloppen. Als alle olijfolie is opgenomen is de dressing klaar. Proef de dressing en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Giet daarna gelijkmatig de dressing over de salade.

Strooi als laatste de blaadjes munt over de salade en je bent klaar om te serveren. Geniet!

Watermeloen salade met sinaasappel en mosterd_2

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *