Wentelteefjes van kerststol met banaan en frambozen

Wat is er toch veel lekkers qua eten te koop in deze maanden. Als echte foodie weet ik soms niet meer waar ik moet beginnen, ik wil alles! Dus maak ik dankbaar gebruik van het feit dat je bij je ontbijt ook al kunt uitpakken en zo begint je de dag met deze wentelteefjes van kerststol extra feestelijk!

Het mooie is trouwens ook dat je met dit ontbijt perfect restjes kunt opmaken. Ik ken bijna niemand die niet teveel eten in huis heeft rond de feestdagen en ik vind het zelf ontzettend zonde om iets weg te gooien. Daarom verzin ik er dan maar een recept mee. In ieder geval is dit, met of zonder restjes, een waanzinnig lekker ontbijtje! Dus duik de keuken in en verras iedereen met deze wentelteefjes van kerststol met banaan, frambozen en citroenroom!

Wat je nodig hebt voor 4 – 6 personen

  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 50 + 75 gr kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 kerststol met spijs (600 gr)
  • roomboter
  • 2 – 3 bananen
  • 250 gr frambozen (diepvries)
  • 200 ml slagroom
  • rasp van 1 citroen
  • 1 – 2 eetlepels citroensap

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

  1. Klop de eieren los met de melk, 50 gram kristalsuiker en het vanille extract. Dit kun je het beste in een ovenschaal doen.
  2. Snijd de kerststol in dikke plakken en week iedere plak aan beide kanten in het eimengsel.
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan op hoog vuur en smelt hier een klontje boter in.
  4. Bak de plakken kerststol aan beide kanten goudbruin en leg op een bord. Herhaal dit met de resterende plakken en voeg extra boter toe.
  5. Snijd de bananen in plakken en doe deze met een klontje boter in dezelfde pan. Bak ze aan beide kanten en voeg op het laatst de frambozen toe. Bak deze even mee tot ze zacht zijn, maar nog niet uit elkaar vallen. Laat daarna afkoelen.
  6. Klop ondertussen de slagroom met de 75 gram suiker, citroenrasp en het sap stijf.
  7. Serveer de wentelteefjes van kerststol met de banaan, frambozen en citroenroom.

Recept & fotografie: Debbie Bodewes

Debbie is sinds april 2018 nieuw in het team van Francesca Kookt. Als freelance (bak)redacteur maakt ze 2x per maand een zoet recept voor jullie. Lees meer over haar op deze pagina.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *