Winter caprese met biet en oregano

Laatst vroeg mijn Mr. of ik een caprese voor hem wilde maken. Maar het is winter en ik had eigenlijk helemaal geen trek in basilicum en de tomaten smaken in de winter ook niet hetzelfde. Maar goed, ik had het hem beloofd en besloot een compromis te sluiten door wel …

Laatst vroeg mijn Mr. of ik een caprese voor hem wilde maken. Maar het is winter en ik had eigenlijk helemaal geen trek in basilicum en de tomaten smaken in de winter ook niet hetzelfde. Maar goed, ik had het hem beloofd en besloot een compromis te sluiten door wel een caprese voor hem te maken, maar dan met winterse ingrediënten.

Ik ging voor rode bieten die ik marineerde in balsamicoazijn en combineerde dat met mozzarella (die kan natuurlijk echt niet ontbreken in een caprese), zongedroogde tomaten en oregano. En dat was toch lekker! Mijn Mr. was erg blij met zijn caprese en ik met het feit dat ik nu dus ook in de winter van een caprese kan genieten :).

Wat je nodig hebt voor 2 personen als lunch of bijgerecht of voor 4 personen als voorgerecht

  • 150 gr gekookte rode bieten
  • 50 ml balsamicoazijn (Mildere smaak? Kies dan voor een fruitige azijn, bijvoorbeeld met frambozen. Een goede rode wijnazijn kan ook, maar dan wordt de smaak wel scherper.)
  • 6 zongedroogde tomaten (van goede kwaliteit)
  • 1 bol buffelmozzarella
  • olijfolie extra vergine
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 3 takjes verse oregano, fijngehakt

Wat je gaat doen

Bereiding 15 minuten + marineren 30 minuten

1. Snijd de bieten in dunne plakken en leg in een diep bord. Schenk de azijn erover, meng en laat circa 30 minuten marineren.

2. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Snijd de mozzarella in dunne plakken en dep deze droog met keukenpapier. Laat de bieten ook uitlekken na het marineren, ze moeten niet te vochtig op het bord komen.

3. Verdeel de bieten, mozzarella en zongedroogde tomaten over de borden. Druppel er wat olijfolie over en zout, peper en verse oregano naar smaak.

Tip: Serveer met een stukje vlees om er een volwaardige avondmaaltijd van te maken.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer