4.50 van 4 stemmen

Wortelwraps met vegan chili, tomaat en avocado

25 minuten
Lunch
Tex Mex

Samenwerking – Ik hou enorm van goedgevulde wraps als lunch. Soms gebruik ik er kliekjes voor van de vorige avond, soms vul ik ze met rauwkost en op andere moment ga ik los en maak ik er een speciale vulling voor. Maar ongeacht waar ik mee aan de slag: de …

Samenwerking – Ik hou enorm van goedgevulde wraps als lunch. Soms gebruik ik er kliekjes voor van de vorige avond, soms vul ik ze met rauwkost en op andere moment ga ik los en maak ik er een speciale vulling voor. Maar ongeacht waar ik mee aan de slag: de basis is meestal met groente en peulvruchten, want de lunch is daar voor mij altijd het ideale moment voor. Het geeft me energie voor de rest van de dag en het zorgt ervoor dat ik al een groot deel van mijn dagelijkse behoefte heb gegeten. Vandaag ga ik voor de laatste optie en ik trakteerde mezelf op wortelwraps met vegan chili, tomaat en avocado. Wat echt een top combi was, en ook nog eens helemaal plantaardig!

Goed nieuws van Santa Maria

Stiekem had ik er al op gehoopt, maar nu zijn ze er dan ook echt: Santa Maria heeft nu ook groente tortilla wraps in het assortiment en dat vind ik te gek! Je vindt ze in het Tex Mex schap (naast de gewone tortilla wraps), ze zijn er in de smaken wortel en biet, zijn lang houdbaar, vegan en bestaan voor een derde uit groenten.

Ik ging aan de slag met de wortelvariant en maakte daar deze wortelwraps mee met de vegan chili. Die ik weer maakte met onder andere pulled oats (op basis van haver, erwten en tuinbonen en wat ik steeds vaker een geweldige vervanger voor vlees vind), de Santa Maria Chili Con Carne Seasoning Mix, heel veel bonen en een snufje cacao. Zo gemaakt en heel lekker van smaak! Mocht je nou het een beetje zwaar vinden als lunch, dan kun je ze trouwens ook prima als avondeten eten ;-).

Zij hebben de wortelwraps vast geproefd voor jullie

Op 14 september hebben we in Utrecht een Tex Mex diner georganiseerd om onze Santa Maria Kookclub van afgelopen jaar af te sluiten en om de nieuwe producten van Santa Maria te lanceren. Het werd een geweldige avond met mijn kookclubvriendinnen Brenda en Leonie en onze fans! Met quesadilla’s borrelhapje, taco’s als voorgerecht, mijn wortelwraps met chili als hoofdgerecht en een mango cheesecake als dessert. Kon ik mooi het recept vast laten proeven door iedereen en het is helemaal goedgekeurd. De groente tortilla’s ook trouwens, iedereen vond ze heerlijk.

Ingrediënten

 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • bakolijfolie
 • 1 verpakking pulled oats Tex Mex, of naturel
 • 1 zakje Santa Maria Chili Con Carne Seasoning Mix
 • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
 • 300 gr kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
 • 150 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
 • 100 gr maiskorrels, uit blik
 • 1 tl cacaopoeder, ongezoet
 • snufje suiker
 • 100 gr cherrytomaten, in kwarten
 • 1 rijpe avocado, in reepjes
 • 1 verpakking (6 stuks) Santa Maria Tortilla Wortel Wraps
 • 125 gr zure room, of een vegan alternatief
 • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium of Hot
 • 6 takjes verse koriander, alleen de blaadjes

Aan de slag!

 • Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 minuten in een scheutje bakolijfolie op middellaag vuur.
 • Zet het vuur iets hoger en roer de pulled oats erdoor met 2 el (circa 2/3 van het zakje) van de chili con carne specerijenmix. Bak een paar minuten.
 • Tip: Hou je van goed pittig? Voeg dan het hele zakje of extra gemalen chili toe.
 • Schenk het blik tomatenblokjes in de pan en roer de kidneybonen, zwarte bonen, mais, cacao en suiker erdoor. Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel iets schuin op de pan.
 • Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en de avocado in reepjes.
 • Verwarm de wortelwraps op de gewenste manier. Ik bak ze het liefst 10 seconden per kant op hoog vuur in een droge koekenpan. Ze worden ze een tikkeltje krokant, maar pas daarbij op dat ze niet gaan verbranden. Je kunt ze daarna, als ze nog warm zijn, vouwen in de gewenste vorm (zoals dit envelopje) en daarna zijn ze makkelijk te vullen.
 • Proef de chili en breng eventueel naar wens nog verder op smaak met zout.
 • Smeer een laagje zure room op de wrap en beleg met de vegan chili, cherrytomaten, avocado en koriander. Klap of vouw ‘m dicht en serveer direct. Zet ook bakjes met (vegan) zure room en salsa op tafel voor de liefhebbers.

Notities

 • Dit recept is voldoende voor 6 goedgevulde wraps als lunch (of voor 4 personen als avondeten).
 • Bereiding: 25 minuten.

Geniet van deze wortelwraps met chili en ik ben benieuwd of jullie net zo blij worden van de nieuwe groentewraps als ik!

Recept: Francesca, Fotografie: Bo Blitz

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)