Dulce de leche zelf maken

Op de ladder van de zoete verleidingen staan een aantal van mijn grote liefdes. Maar ergens bovenaan, bijna op eenzame hoogte, staat dulce de leche. Dit is een karamelspread die je heel simpel maakt van een blikje gecondenseerde melk. Je moet even geduld hebben (zo’n 90 minuten) en daarna weet …

Op de ladder van de zoete verleidingen staan een aantal van mijn grote liefdes. Maar ergens bovenaan, bijna op eenzame hoogte, staat dulce de leche. Dit is een karamelspread die je heel simpel maakt van een blikje gecondenseerde melk. Je moet even geduld hebben (zo’n 90 minuten) en daarna weet je niet wat je meemaakt. Ik betrap me er nog wel eens op dat ik rustig een paar eetlepels achter elkaar opeet als mijn lieve ‘Dulce’ net een beetje is afgekoeld. Onder het mom van ‘proeven is belangrijk’. Wil jij zelf dulce de leche maken? Met dit recept kan je zelf aan de slag.

Zelf dulce de leche maken

Vroeger kookte ik de afgesloten blikjes gecondenseerde melk in een pan water. Maar het is daarbij wel heel belangrijk dat het blikje de volledige tijd onder water blijft. Anders bestaat er ontploffingsgevaar. En dat worden dan toch wel 90 spannende minuten.

Totdat ik vorige week de delicious. opensloeg en daar een andere bereidingswijze tegen kwam. Gelijk uitgeprobeerd en niet alleen was het supermakkelijk, ook nog eens minstens net zo lekker.

Je bewaart de dulce afgesloten in de koelkast en je kunt er alle kanten mee op. Heerlijk in de yoghurt, bij ijs, in taarten, op brood en op een vers croissantje bijvoorbeeld! Ik hoop dat iemand me er morgen voor wakker maakt (Schatje, mocht je dit lezen: de dulce staat in de koelkast, 2e plankje van boven, even licht verwarmen en de croissantjes vind je bij de bakker).

Wat je nodig hebt

– 1 blikje gecondenseerde melk

Wat je gaat doen om zelf dulce de leche te maken

Verwarm de oven voor op 225gr. Schenk de gecondenseerde melk in een platte glazen ovenschaal. Zet deze schaal in een grotere braadslee en schenk in de buitenste braadslee een laag water. Tot halverwege de glazen ovenschaal. Dek de schaal met de gecondenseerde melk goed af met aluminiumfolie.

Zet de schaal voor circa 75-90 minuten in de oven. Tussentijds even checken of er nog voldoende water in zit. Anders een beetje bijschenken.

De dulce is klaar als het een mooie karamelbruine kleur heeft. Laat het iets afkoelen, roer goed door en schep in een bakje wat afsluitbaar is. Bewaar in de koelkast.

Benieuwd naar een recept met deze dulce de leche? Morgen komt er een recept voor dulce de leche cheesecake met cacao en granaatappel online!

Dulce de leche maken

Foto dulce: bron

Categorie├źn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer