Zelf maken: Selderij olie

Tot afgelopen weekend heb ik in mijn culinaire leven nog nooit (bewust) iets gemaakt of gegeten met selderij olie. Tot afgelopen weekend dus, toen ik bezig was met een heerlijke pinda soep die geserveerd moest worden met selderij olie. Nou, aan de slag dan maar. En wat een verrassing werd …

Tot afgelopen weekend heb ik in mijn culinaire leven nog nooit (bewust) iets gemaakt of gegeten met selderij olie. Tot afgelopen weekend dus, toen ik bezig was met een heerlijke pinda soep die geserveerd moest worden met selderij olie. Nou, aan de slag dan maar. En wat een verrassing werd dat! Selderij olie is echt briljant lekker en zo gemaakt. Ik heb nu een flesje staan en ik ga het regelmatig gebruiken als smaakmaker in soepen of als garnering bij groentegerechten. Ook ga ik het eens uitproberen bij de nasi en bami. Als ik er normaal gehakte bladselderij over strooi, waarom dan geen selderij olie?

Kortom, selderij olie is wat mij betreft een absolute aanrader!

Wat heb je nodig voor een klein flesje vol:
2 flinke handen vol verse bladselderij
1 teentje knoflook
100ml olie (ik heb rijstolie gebruikt, maar het kan ook prima met andere plantaardige olie)

Wat je gaat doen:

Blancheer de bladselderij even kort in kokend water. Schep de bladselderij uit het water met een schuimspaan en in een hoge beker. Doe hier het teentje knoflook bij, wel eerst even fijn hakken. Schenk de olie erbij en mix de selderijolie helemaal glad met de staafmixer.

Bewaar de selderijolie in een afsluitbaar flesje en dan blijft het een hele lange tijd goed.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)