Zelfgemaakte barbecuesaus

Ik weet niet hoe het bij jullie was afgelopen zondag, maar wij hebben gelijk de eerste barbecue van het jaar aangestoken! Heerlijk in de zon, wat was dat weer genieten. En bij een barbecue horen lekkere sauzen, zoals deze barbecuesaus. Niet uit een potje, maar zelfgemaakt. En deze kun je …

Ik weet niet hoe het bij jullie was afgelopen zondag, maar wij hebben gelijk de eerste barbecue van het jaar aangestoken! Heerlijk in de zon, wat was dat weer genieten.

En bij een barbecue horen lekkere sauzen, zoals deze barbecuesaus. Niet uit een potje, maar zelfgemaakt. En deze kun je ook prima een paar weken in de koelkast bewaren, wel in een gesteriliseerde en goed afsluitbare pot bewaren dan.

Wat je nodig hebt voor ongeveer 200 ml saus

– 1 ui
– sap van een 1/2 citroen
– 100 ml water
– 2 el (normale) azijn
– 1 el mosterd
– 2 el donkerbruine basterdsuiker
– zeezout
– zwarte peper
– 8 el ketchup
– 2 el worcestersaus
– 1,5 tl gerookt paprikapoeder

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten / Wachttijd: 30 minuten

1. Snipper de ui. Doe deze in een pannetje met de citroen, water, azijn, mosterd en bruine basterdsuiker. Doe hier een flinke snuf zout bij en maal er wat peper over. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.

2. Voeg daarna de ketchup, worcestersaus en gerookt paprikapoeder erbij. Breng de saus opnieuw aan de kook en zet het vuur gelijk uit. Laat afkoelen en serveer direct of bewaar je zelfgemaakte barbecuesaus in de koelkast tot gebruik.

Tip: of smeer je ribs ermee in om te marineren!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)