Zelfgemaakte snickers

Al eerder vertelde ik jullie over mijn enthousiasme voor het boek Mijn Arabische Keuken van Mounir Toub. Op een avond had ik zin in wat lekkers, maar het moest niet te ingewikkeld zijn. Ik bladerde nog eens door het boek en kwam het recept voor zelfgemaakte snickers tegen, naar recept van zijn vrouw. Ik maakte er, deels per ongeluk, mijn eigen versie van door wat verhoudingen en hoeveelheden aan te passen. Fingers crossed wachtte ik op het eindresultaat en toen het uiteindelijk proefde was ik verliefd.

Deze zelfgemaakte snickers waren echt waanzinnig lekker. En wat een succesrecept is het, ik heb de snickers al drie keer gemaakt in een paar weken tijd en familieleden komen zelfs langs speciaal voor de snickers. Dus ik eet ze heus niet allemaal alleen op! Ook Francesca haar kleine man is verliefd op ze. Altijd goed om hem als mijn vriend te hebben, dus bij deze beloofd dat ik er volgende week weer eentje voor hem meeneem 😉 Goed en nu naar het recept!

Wat je nodig hebt:

 • half vanillestokje
 • 200 gr gezouten pinda’s
 • 250 gr biscuits (ik gebruikte digestive naturel)
 • 1 blikje gecondenseerde melk (397gr)
 • 1,5 el poedersuiker
 • 1 tl kaneel
 • 180 gr pure chocolade
 • 75 gr witte chocolade
zelfgemaakte_snickers_1

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 25 min + 30 min wachttijd

 1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit
 2. Maal de pinda’s en de biscuits fijn in de keukenmachine. Meng dit vervolgens met de melk, de merg van de vanille, de poedersuiker en de kaneel.
 3. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik of taartvorm (ik gebruikte een taartvorm van 26cm) en druk dit even aan.
 4. Smelt vervolgens de pure chocolade au bain marie en giet dit over het mengsel heen.
 5. Smelt direct daarna de witte chocolade en doe deze in een spuitzak. Trek lijnen over de pure chocolade tot de witte chocolade op is en maak vervolgens een motief door met een satéprikker in de breedte over de lijnen heen en weer te gaan. Je kunt natuurlijk zelf ook een ander motief bedenken.
 6. Laat de chocolade in de koelkast hard worden en snij daarna in rechthoeken. Bewaar de snickers in de koelkast.

Ik waarschuw jullie vooraf alvast dat de snickers zeer verslavend zijn, dus op eigen risico als je ze maakt! Inspiratie voor dit recept kwam uit het prachtige kookboek Mijn Arabische Keuken van Mounir Toub. Zeker een aanrader, je kunt ‘m in vele boekhandels vinden of hier online bestellen.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Zelfgemaakte snickers”

 1. Gisteren gemaakt……heeeerlijk !! Ik had nog een blikje gecondenseerde melk staan waar ik al dulche van had gemaakt en dat gebruikt.
  Een blijvertje in ons receptenboek.
  Bedankt voor het delen.
  Groetjes Marja

 2. Ik kreeg de snickers niet goed uit de vorm. Ze plakte aan het bakpapier en de vulling was ook nog niet erg hard, terwijl het toch een paar uur in de koelkast heeft gestaan. tip? Overigens lijkt het me met melkchocolade nog lekkerder.

  1. Wat gek! Ik durf niet te zeggen waardoor dat is gekomen. Ik heb ze precies volgens dit recept al een aantal keer gemaakt en dit probleem niet gehad.

 3. Ze zijn heerlijk geworden, gisteravond gemaakt! Lekker snel klaar ook! Vraagje: hoe lang kan ik deze bewaren in de koelkast?

  1. Goed om te horen Ellen! Inderdaad snel klaar 🙂 Je kunt ze zeker wel een week bewaren. Dan even proeven, na een tijdje worden ze namelijk droog dan zijn ze niet meer lekker!

  1. In de supermarkt. Een klein blikje van Friesche vlag gebruikte ik! Staat meestal in het schap bij de houdbare melk.

 4. Is het ook mogelijk deze snickers in te vriezen? Ik zou ze graag vantevoren maken en dan meenemen op wandelvakantie (noten en chocola is een heerlijke combi in de bergen!)

  1. Ik heb het niet geprobeerd maar lijkt me zeker mogelijk! Brownies kun je tenslotte ook prima invriezen 🙂

 5. hey ik heb ze gemaakt met een vriendinnetje en we hebben de snickers verkocht op de rommelmarkt iedereen vond ze heel lekker heeeel erg bedankt voor het lekeren recept !

Reacties zijn gesloten.