Al eerder vertelde ik jullie over mijn enthousiasme voor het boek Mijn Arabische Keuken van Mounir Toub. Op een avond had ik zin in wat lekkers, maar het moest niet te ingewikkeld zijn. Ik bladerde nog eens door het boek en kwam het recept voor zelfgemaakte snickers tegen, naar recept van zijn vrouw. Ik maakte er, deels per ongeluk, mijn eigen versie van door wat verhoudingen en hoeveelheden aan te passen. Fingers crossed wachtte ik op het eindresultaat en toen het uiteindelijk proefde was ik verliefd.
Deze zelfgemaakte snickers waren echt waanzinnig lekker. En wat een succesrecept is het, ik heb de snickers al drie keer gemaakt in een paar weken tijd en familieleden komen zelfs langs speciaal voor de snickers. Dus ik eet ze heus niet allemaal alleen op! Ook Francesca haar kleine man is verliefd op ze. Altijd goed om hem als mijn vriend te hebben, dus bij deze beloofd dat ik er volgende week weer eentje voor hem meeneem 😉 Goed en nu naar het recept!
Wat heerlijk om ze zelf te maken, dan weet je precies wat erin gaat.
Gisteren gemaakt……heeeerlijk !! Ik had nog een blikje gecondenseerde melk staan waar ik al dulche van had gemaakt en dat gebruikt.
Een blijvertje in ons receptenboek.
Bedankt voor het delen.
Groetjes Marja
Ik kreeg de snickers niet goed uit de vorm. Ze plakte aan het bakpapier en de vulling was ook nog niet erg hard, terwijl het toch een paar uur in de koelkast heeft gestaan. tip? Overigens lijkt het me met melkchocolade nog lekkerder.
Wat gek! Ik durf niet te zeggen waardoor dat is gekomen. Ik heb ze precies volgens dit recept al een aantal keer gemaakt en dit probleem niet gehad.
Ze zijn heerlijk geworden, gisteravond gemaakt! Lekker snel klaar ook! Vraagje: hoe lang kan ik deze bewaren in de koelkast?
Goed om te horen Ellen! Inderdaad snel klaar 🙂 Je kunt ze zeker wel een week bewaren. Dan even proeven, na een tijdje worden ze namelijk droog dan zijn ze niet meer lekker!
Waar kan ik gecondenseerde melk vinden?
In de supermarkt. Een klein blikje van Friesche vlag gebruikte ik! Staat meestal in het schap bij de houdbare melk.
Is het ook mogelijk deze snickers in te vriezen? Ik zou ze graag vantevoren maken en dan meenemen op wandelvakantie (noten en chocola is een heerlijke combi in de bergen!)
Ik heb het niet geprobeerd maar lijkt me zeker mogelijk! Brownies kun je tenslotte ook prima invriezen 🙂
hallo
is het de bedoeling om het mengsel te verwarmen of dat helemaal niet
hey ik heb ze gemaakt met een vriendinnetje en we hebben de snickers verkocht op de rommelmarkt iedereen vond ze heel lekker heeeel erg bedankt voor het lekeren recept !