Er gaat niets boven een kannetje (of kommetje of pannetje) lauwwarme custard die je op tafel zet om over een dessert te schenken. Denk aan appeltjes uit de oven, pudding of een crumble. Ook kun je de custard als vulling gebruiken voor een taart of als basis voor een crème brûlée (komt binnenkort een recept voor!).
Zelf custard maken is echt niet ingewikkeld, je moet er alleen met je koppie bij blijven en de hittebron laag houden. De basis van custard bestaat namelijk uit melk en eieren en wat gebeurt er als je eieren te veel gaat verhitten? Precies, dan krijg je roerei. En dat is heel lekker, maar niet in je custard.
i love cooking
Me too 😉
Knap hoor! Ik zou dit niet kunnen.
En wat doe je nou met recepten maken en je hebt geen oven of magnetron alleen een gasstel
Dan kun je alleen recepten maken waarvoor je een kookpit nodig hebt 🙂
Recepten maken die niet in de oven of magnetron gaan.
Voelde me weer jaren jonger met het lezen van dit heerlijke gerecht
🙂
Het was heel lekker
Heerlijk!
Ik doe alleen 50 ml minder melk. Anders bleef hij wat dun.
En de eiwitten opgeklopt met suiker en door de pudding heen geklopt zoals oma het altijd deed.
Heerlijk!
Bedankt voor het recept
🙂
Ik vond de custard heerlijk maar te zoet. Ik zou zelf 30 gr erin doen en naar smaak eventueel nog een beetje extra toevoegen.