Zoete scrambled eggs voor het paasontbijt

Het allerleukste aan Pasen is wat mij betreft toch echt het paasontbijt. Het moment dat je met het hele gezin plaatsneemt aan de prachtig gedekte eettafel vol met lekkers is goud waard. Als klein meisje vond ik dat al en nu nog steeds. Ik kan me nog goed herinneren dat …

Het allerleukste aan Pasen is wat mij betreft toch echt het paasontbijt. Het moment dat je met het hele gezin plaatsneemt aan de prachtig gedekte eettafel vol met lekkers is goud waard. Als klein meisje vond ik dat al en nu nog steeds. Ik kan me nog goed herinneren dat we dan wakker werden van de heerlijke geuren uit de keuken en naar beneden stormden om met z’n allen te genieten.

Het hoogtepunt vond ik altijd dat we direct daarna met z’n allen paaseieren mochten zoeken die mijn ouders door het hele huis hadden verstopt. Fanatiek als ik ben werd ik dolenthousiast als ik er dan eentje vond. Stiekem vind ik dat nog steeds erg leuk, al is mijn hoogtepunt wel verplaatst naar die prachtige tafel vol lekkers 😉

zoete_scrambled_eggs_voor_het_paasontbijt_2

Iets wat ook zeker niet kan ontbreken tijdens het paasontbijt is ei. Die kook je en zet je of tafel om gewoon uit te lepelen óf je maakt er eens wat verrassends mee. Zoals deze zoete scrambled eggs. Je leest het goed, zoet. Zelf waren we ook erg benieuwd of dit een succes zou zijn, maar inmiddels kunnen we je vertellen dat dit echt heel lekker is. Fijne is daarnaast dat het zeer eenvoudig is om te maken is en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Het ziet er ook nog eens gezellig uit, dus wat ons betreft een zeer geschikt gerechtje voor op de paasontbijttafel. Nu alleen nog genieten met elkaar en wat eieren overhouden om te gaan zoeken na het ontbijt. Maar dat komt vast goed!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 rijpe banaan (hoe rijper, hoe zoeter)
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • melk
  • 2 el amandelschaafsel
  • olijfolie
  • 2 el mango, in hele kleine blokjes gesneden
  • 2 el kiwi, ook in hele kleine blokjes gesneden

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

1. Prak de rijpe banaan helemaal fijn met een vork. Breek de eieren boven een kom en klop ze schuimig met de geprakte banaan, vanille extract en een scheutje melk.

2. Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur en rooster eerst het amandelschaafsel licht op laag vuur. Schep daarna uit de pan.

3. Schenk 1 el olijfolie in de pan en giet het eimengsel in de pan. Laat 1 minuut stollen op laag vuur en ga daarna met een spatel rustig roeren zodat je scrambled eggs krijgt. De eieren moeten niet door en door gegaard worden, want dan worden ze te droog. Meestal ben je binnen 3 minuten wel klaar, als de eieren nog net licht glanzen zet ik het vuur altijd uit.

4. Roer de blokjes mango door de scrambled eggs en verdeel daarna over 4 mooie bakjes. Garneer met blokjes kiwi en amandelschaafsel. Serveer direct.

Variatietip: ook erg lekker met wat fijngeraspte sinaasappelschil die je door de zoete scrambled eggs roert met de blokjes mango.

Recept: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer