Zomerse salade met watermeloen, feta en munt

Het wordt vandaag prachtig mooi weer! En er is niets lekkerder om een frisse salade te eten terwijl je geniet in de zon. Zoals bijvoorbeeld deze verrassende salade met watermeloen, feta, munt en rode peper. Watermeloen is een van mijn favoriete zomerfruit. Het liefste eet ik deze gekoeld. Maar het …

Het wordt vandaag prachtig mooi weer! En er is niets lekkerder om een frisse salade te eten terwijl je geniet in de zon. Zoals bijvoorbeeld deze verrassende salade met watermeloen, feta, munt en rode peper. Watermeloen is een van mijn favoriete zomerfruit. Het liefste eet ik deze gekoeld. Maar het lukt niet altijd om zo’n joekel in de koelkast te krijgen, zeker niet in mijn koelkast. Voor deze salade kun je de watermeloen vast voorsnijden en de stukken een uurtje in de koelkast zetten om voor te koelen.

Wat je nodig hebt voor 2 personen met lekkere trek

– 1/2 (niet al te grote) watermeloen
– 1/2 komkommer
– 1/2 rode peper, zaadlijst verwijderd
– 50gram feta
– 1el vers limoensap
– 8 blaadjes verse munt
– zeezout
– gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen

Snijd de watermeloen in dunne plakken. Als je echt niet van de pitjes houdt, kun je deze eruit halen. Ik vind het niet storend dus laat ze er altijd lekker in. Laat de watermeloen eerst een uurtje goed koelen in de koelkast.

Snijd de komkommer in dunne kwart plakjes. Snipper de rode peper helemaal fijn en snijd de feta in kleine blokjes.

Verdeel de watermeloen over een platte schaal en verdeel hier de komkommer, rode peper en feta over. Breng dit licht op smaak met wat peper en zout. Sprenkel de limoensap erover en bestrooi als laatste met wat fijngesneden munt.

Salade met watermeloen, feta en munt_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)