Zomerse salade met watermeloen, feta en munt

Het wordt vandaag prachtig mooi weer! En er is niets lekkerder om een frisse salade te eten terwijl je geniet in de zon. Zoals bijvoorbeeld deze verrassende salade met watermeloen, feta, munt en rode peper. Watermeloen is een van mijn favoriete zomerfruit. Het liefste eet ik deze gekoeld. Maar het lukt niet altijd om zo’n joekel in de koelkast te krijgen, zeker niet in mijn koelkast. Voor deze salade kun je de watermeloen vast voorsnijden en de stukken een uurtje in de koelkast zetten om voor te koelen.

Wat je nodig hebt voor 2 personen met lekkere trek

– 1/2 (niet al te grote) watermeloen
– 1/2 komkommer
– 1/2 rode peper, zaadlijst verwijderd
– 50gram feta
– 1el vers limoensap
– 8 blaadjes verse munt
– zeezout
– gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen

Snijd de watermeloen in dunne plakken. Als je echt niet van de pitjes houdt, kun je deze eruit halen. Ik vind het niet storend dus laat ze er altijd lekker in. Laat de watermeloen eerst een uurtje goed koelen in de koelkast.

Snijd de komkommer in dunne kwart plakjes. Snipper de rode peper helemaal fijn en snijd de feta in kleine blokjes.

Verdeel de watermeloen over een platte schaal en verdeel hier de komkommer, rode peper en feta over. Breng dit licht op smaak met wat peper en zout. Sprenkel de limoensap erover en bestrooi als laatste met wat fijngesneden munt.

Salade met watermeloen, feta en munt_2

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Zomerse salade met watermeloen, feta en munt”

  1. Ik heb hem vandaag gemaakt en hij was echt heerlijk!! Ik had dit recept gevonden op Pinterest, maar ga nu eens de rest van je website ontdekken 😀

    1. Wat leuk! Hoop dat je nog meer lekkere gerechten vind op mijn site. Deze week komt er nog een ander recept met watermeloen online, nog lekkerder dan deze salade vind ik zelf 😉

  2. Beste Francesca,

    De salade ziet er heerlijk uit. Wat raadt je aan om erbij te serveren?

  3. Paar jaar geleden at ik een dergelijke salade in Utrecht en is me altijd bijgebleven. Vandaag wilden we fris, maar bijzonder eten, waardoor ik direct aan dit gerecht dacht. Gelukkig vond ik op jouw website een soortgelijk recept. Het was heerlijk! Heb enkele aanpassingen gedaan. De komkommer en rode peper liet ik weg (een van mijn mee-eters houdt hier niet van), maar voegde veldsla en ijsbergsla toe. Daarnaast besprenkelde ik de feta met olijfolie en peper en de watermeloen met honing, citroensap en peper. Zowel de feta als de watermeloen legde ik daarna een tijdje onder de gril. Samen met lekker wat geroosterde pistachenoten en vers stokbrood stond er een heerlijke lauwwarme maaltijdsalade op tafel. Gezond, vullend, fris en vooral érg lekker! Heb je recept als basis gebruikt (dank!) en hoop dat mijn aanpassingen wellicht nieuwe inspiratie geven 🙂

  4. Wat een heerlijk frisse salade. De smaken zout, zuur en zoet komen heerlijk bij elkaar.

  5. Heerlijk recept. De watermeloen vervangen door honing meloen. Lekker bij de BBQ met wat flatbread.

Reacties zijn gesloten.