16 oktober 2013: Wereldvoedseldag

In onze wereld wordt gemiddeld genomen voldoende voedsel geproduceerd om iedereen te eten te geven. Maar toch lijden er 1 miljard mensen honger in de wereld. En zijn er ook 1 miljard mensen die aan obesitas lijden. Best schokkende feiten als je ze zo in 3 regels leest en ook niet makkelijk op te lossen. Want het voedselvraagstuk is een complexe problematiek die het gevolg is van wereldwijde conflicten, ondoorzichtige handelsstructuren en onevenredig beslag op natuurlijke hulpbronnen. En dit probleem zal alleen maar groter worden als we nu geen actie ondernemen om voedselzekerheid te creëren voor iedereen. En dat begint al op kleine schaal bij iedereen thuis.

Praat mee tijdens Wereldvoedseldag

problematiek, die het gevolg is van wereldwijde conflicten, ondoorzichtige handelsstructuren en onevenredig beslag op natuurlijke hulpbronnen, omvat het wereldvoedselvraagstuk. Het vraagstuk wordt in de toekomst steeds groter als we nu geen actie ondernemen om voedselzekerheid te creëren voor iedereen. Ver van huis? Zeker niet! Wereldvoedseldag gaat ook om vraagstukken waarmee jij elke dag in contact komt, zoals keurmerken en eten in schoolkantines. – See more at: http://wereldvanvoedsel.nl/voedselthemas/#sthash.7ZtTTmiB.dpuf

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Deze dag is in het leven geroepen door de Food and Agriculture Oganization van de Verenigde Naties, om stil te staan bij de voedselproblematiek in de wereld. Op het Plein in Den Haag zal er een groot evenement plaatsvinden, waaronder een debat tussen vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, jongeren, experts en politici. Middels een groot scherm zal er een live stream verbinding zijn met jongeren uit Ethiopië, die zo ook hun bijdrage aan de discussie kunnen leveren op het internationale vlak. De uitkomsten van het debat zullen aan Minister Ploumen en staatssecretaris Dijksma gepresenteerd worden en zij zullen ook aansluiten bij het debat.

De onderwerpen die tijdens het debat behandeld zullen worden zijn:
– Een duurzame voedselproductie
– Nationaal vs. internationaal voedsel
– Gezond eten

Discussiëren en meer

Tijdens Wereldvoedseldag zijn er tal van leuke en inspirerende activiteiten op het Plein. Zo is Youth Food Movement aanwezig met de Discosoep, maar ook Damn Food waste, het Taste Station van LTO en een voedselmarkt.

Wereldvoedseldag_2

Kom je ook?

Wereldvoedseldag is op woensdag 16 oktober van 11.30 – 18.00 uur op het Plein in Den Haag. Alle activiteiten zijn gratis. Ik zie je graag daar!

Kijk voor meer informatie op de website of Facebook van Wereldvoedseldag.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)