Havermout met ananas en geroosterde noten

Na 3 weken vakantie in het mooie Portugal wist ik niet hoe snel ik weer een bordje havermout moest maken bij thuiskomst. En ik heb toch echt heerlijk ontbeten tijdens de vakantie. Maar 3 weken brood is veel en dan begin ik toch mijn ochtendsmoothies en havermoutcreaties te missen. Daarom …

Na 3 weken vakantie in het mooie Portugal wist ik niet hoe snel ik weer een bordje havermout moest maken bij thuiskomst. En ik heb toch echt heerlijk ontbeten tijdens de vakantie. Maar 3 weken brood is veel en dan begin ik toch mijn ochtendsmoothies en havermoutcreaties te missen. Daarom vandaag een recept met havermout en ananas. Het mooie van havermout is dat je het kunt combineren met wat je op dat moment in huis hebt. Gelukkig was onze koelkast gevuld met wat lekkers door goede vriend T. en daarmee ging ik aan de slag.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 1/2 ananas
– 2 volle eetlepels ongebrande noten (ik koos voor amandelen en hazelnoten)
– 250ml amandelmelk
– 6 volle eetlepels havermout
– 1tl kaneel
– 1tl vanille essence of pasta
– 1el goji bessen
– eventueel: ahornsiroop om te serveren

Wat je gaat doen

Snijd de ananas in stukjes en zet deze apart. Rooster de noten lichtbruin in een pannetje zonder vet.

Verwarm de amandelmelk in een pannetje. Zodra het gaat koken zet je het vuur laag en voeg je de havermout toe. Roer de kaneel en vanille erdoor en laat dit zachtjes een paar minuten pruttelen. Zet daarna het vuur uit.

Serveer de havermout met de ananas, geroosterde noten en goji bessen. Schenk er eventueel nog een beetje ahornsiroop over.

Havermout met ananas en geroosterde noten_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer