Geroosterde knoflook

Wat zou een wereld zijn zonder knoflook. Ik heb echt geen idee, aangezien in ons huishouden de knoflook er met bollen tegelijk doorheen gaat. Een teentje (of meer) knoflook door een gerecht zal velen van jullie niet vreemd zijn. Maar weten jullie ook dat je knoflook ontzettend goed kunt roosteren …

Wat zou een wereld zijn zonder knoflook. Ik heb echt geen idee, aangezien in ons huishouden de knoflook er met bollen tegelijk doorheen gaat. Een teentje (of meer) knoflook door een gerecht zal velen van jullie niet vreemd zijn. Maar weten jullie ook dat je knoflook ontzettend goed kunt roosteren in de oven? Het resultaat zijn teentjes gevuld met romige en zachte knoflook ‘pasta’ die mild en rijk van smaak zijn.

Wat kun je allemaal met geroosterde knoflook?

Laat een bol geroosterde knoflook afkoelen en knijp de teentjes daarna uit. De romige knoflook kun je daarna even fijn maken in een vijzel met een beetje zout en op een geroosterd broodje smeren of verder verwerken in andere gerechten. Maak er bijvoorbeeld een aioli van of verwerk het in een hummus recept. Een zelfgemaakte knoflooksaus met geroosterde knoflook zal iedereen verbazen. En heb je weleens knoflooksoep gemaakt? Helemaal het einde is een verse pompoenpuree met geroosterde knoflook. Een puree met aardappel kan natuurlijk ook.

Wat heb je nodig

– 1 bol knoflook
– 1 takje tijm
– snufje grof zeezout
– gemalen zwarte peper
– olijfolie extra vergine

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de buitenste schillen van de bol knoflook af, maar zorg ervoor dat de bol intact blijft. Snijd het topje van de bol af waardoor de teentjes iets bloot komen te liggen. Zet de bol vervolgens in een klein keramieken schaaltje en bestrooi met peper, zout en de tijm. Sprenkel er wat olijfolie over en dek het schaaltje af met aluminiumfolie.

Zet het bakje 60 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

Geroosterde knoflook_2

Tip: voor een extra intense smaak kun je de bol knoflook ook met wat chili poeder bestrooien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)