3 favoriete zomerse cocktails van dit moment

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een update van mijn favoriete zomerse cocktails. Dus onlangs ging ik aan de slag toen we een tuinfeestje hadden met vrienden. Mijn uitgangspunt was dat ze verrassend en makkelijk te maken moesten zijn. En naast twee cocktails met alcohol wilde ik …

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een update van mijn favoriete zomerse cocktails. Dus onlangs ging ik aan de slag toen we een tuinfeestje hadden met vrienden. Mijn uitgangspunt was dat ze verrassend en makkelijk te maken moesten zijn. En naast twee cocktails met alcohol wilde ik ook een zomerse mocktail maken voor de kinderen en volwassenen die geen alcohol drinken. Ze zijn echt top geworden en zo vlak voor het weekend deel ik de recepten graag met jullie.

Lolea sangria cocktail

Lolea is een ‘frizzante sangria’ die ik al even kende, maar nu breed verkrijgbaar is in Nederland (Bijenkorf, Mitra en de betere slijterijen). In de vrolijke flessen met stip vind je een heerlijke sangria met lichte bruis. Zowel traditioneel met rode wijn als ook met witte wijn verkrijgbaar. Gekoeld is Lolea al heerlijk om te drinken, maar met een paar kleine toevoegingen maak je er echt een feestelijke sangria cocktail van.

Vul mooie bolglazen met partjes citroen, limoen, sinaasappel en ijsblokjes en schenk hier de Lolea No 1 over. Garneer met kersen en een vrolijk rietje en serveer direct.

Crémango d’Alsace cocktail

Nog zo’n fijne zomerbubbel is de Crémant d’Alsace, oftewel de ‘champagne’ uit de Elzas. Deze wordt op traditionele wijze gemaakt, meestal van pinot blanc, maar ook van pinot gris, riesling of chardonnay en heeft een delicate bubbel. Gekoeld al heerlijk drinkbaar op zomerse dagen, maar voeg er eens wat mango, munt en zwarte peperkorrels aan toe en je krijgt een spannende zomerse cocktail.

Vul mooie cocktail- of champagneglazen op hoge voet met 1 eetlepel verse mango (in blokjes), circa 7 zwarte peperkorrels en een paar blaadjes verse munt. Schenk hier de gekoelde Crémant d’Alsace over en serveer direct.

Vlierbloesem-frambozen mocktail

Van mijn vrienden bij Foodelicious kreeg ik een fles koolzuurhoudende limonade met vlierbloesem van Belvoir wat mijn inspiratie werd voor deze vlierbloesem-frambozen mocktail. Speciaal voor de kinderen voegde ik daar appelsap en frambozen aan toe, wat ze heerlijk vonden.

Vul een cocktailglas voor 1/3 met ijsblokjes schenk hier 2 delen Belvoir vlierbloesemlimonade en 1 deel (echte) appelsap over. Vul aan met bruisend mineraalwater en garneer met verse frambozen en blaadjes munt. Serveer direct.

Deze mocktail kun je trouwens ook met vlierbloesemsiroop maken. Meng een scheutje met het bruisende mineraalwater en appelsap en garneer op dezelfde manier.

Bewaar deze inspiratie op Pinterest!

Wil je deze inspiratie opslaan zodat je het later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

3 favoriete zomerse cocktails. Lolea sangria cocktail: gekoeld is Lolea al heerlijk om te drinken, maar met een paar kleine toevoegingen maak je er echt een feestelijke sangria cocktail van. Crémango d’Alsace cocktail: een fijne zomerbubbel. Voeg er eens wat mango, munt en zwarte peperkorrels aan toe en je krijgt een spannende zomerse cocktail. En een Vlierbloesem-frambozen mocktail zonder alcohol. Lees de recepten op de blog.

Recepten: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Voor deze recepten heb ik producten gebruikt die me gratis zijn toegestuurd om te reviewen. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)