Zomerse drankjes voor een tropische week

Mijn Mr. stuurde me gisteren een appje met daarin de weersvoorspellingen van komende week en ik viel van mijn stoel. Niet normaal, wat wordt het warm! Ik ben gelijk maar begonnen met het bepalen van mijn tropenrooster. Vroeg beginnen met werken (in mijn geval rond 6 uur in de ochtend), …

Mijn Mr. stuurde me gisteren een appje met daarin de weersvoorspellingen van komende week en ik viel van mijn stoel. Niet normaal, wat wordt het warm! Ik ben gelijk maar begonnen met het bepalen van mijn tropenrooster. Vroeg beginnen met werken (in mijn geval rond 6 uur in de ochtend), ’s middags wat rustiger aan doen, ’s avonds lekker buiten eten met de kids en daarna nog maar even verder werken.

Ik heb zo’n vermoeden dat de barbecue veel aangestoken zal worden de komende week en daarvoor heb ik goed nieuws! Want er komen heel veel barbecuerecepten online. Maar deze ochtend trap ik eerst af met mijn zomerse drankjes. Van water, mocktail tot cocktail: mijn 3 favorieten van de afgelopen tijd.

Met stip op 1: water, water en nog eens water

Het hele jaar door, maar nog meer bij warme temperaturen, drink ik water. Gewoon uit de kraan en bruisend mineraalwater (Spa Intense of Finesse) uit de koelkast zijn de favorieten. Maar in deze tijd vind ik het ook heerlijk om een kan te mengen met water, plakjes citroen of limoen en takjes munt uit de tuin. Maar ook aardbeien/basilicum en grapefruit/rozemarijn vind ik erg lekker in mijn water. Mijn meest recente ontdekking is de smaak Orange Cardamom van Spa Reine, mineraalwater zonder kcal en met een natuurlijke smaak. Heerlijke variatie voor mijn dagelijkse 2 liter water. De kids doen het trouwens heel goed op de smaak Raspberry Apple. Oh, en dit hele verhaaltje is trouwens niet gesponsord, we zijn gewoon erg fan van Spa thuis ;-).

Verfrissende citrus mocktail

Heb je een feestje in de tuin of komen er veel dorstige kinderen langs, maak dan eens deze verfrissende citrus mocktail! Ik maakte ‘m onlangs tijdens een tuinfeest en iedereen (jong en oud) vond deze lekker. Missie geslaagd dus!

Wat je nodig hebt voor 2 liter 

  • 1700 ml water
  • 200 ml vers grapefruitsap
  • 100 ml suikerwater*
  • 4 takjes verse munt
  • 1 limoen, in partjes of plakjes
  • 1 citroen, in partjes of plakjes
  • ijsblokjes

* Voor 100 ml suikerwater meng je 50 ml water en 50 gr suiker in een steelpan. Verhit en laat de suiker oplossen. Daarna afkoelen en je suikerwater is klaar. Je kunt deze mocktail uiteraard ook zonder het suikerwater maken.

Wat je gaat doen

Bereiding: 5 minuten

Meng het water, grapefruitsap en suikerwater in een grote kom. Voeg de takjes munt en partjes limoen en citroen toe. Voeg een flinke lading ijsblokjes toe en roer goed door.

Coldbrew ijsthee met aardbeien en munt

De lekkerste ijsthee maak je zelf en het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een kan met water en theezakjes in de koelkast te zetten. Hier vind je het recept.

coldbrew ijsthee met aardbeien en munt 2

Tequila citrus cocktail

Ik eindig dit artikel met mijn meest favoriete cocktail van dit moment en dat is deze Tequila grapefruit cocktail. Normaal ben ik niet zo van de Tequila, maar in deze cocktail proef je wel de smaak van Tequila, maar niet de ‘afterburner’. Lekker subtiel dus, een heerlijk begin van een tuinfeestje. En voor de mensen die liever alcoholvrij drinken, heb ik onderstaand ook nog een mocktail-tip opgenomen.

Wat je nodig hebt per cocktail

  • 30 ml tequila
  • 30 ml suikerwater
  • 4 blaadjes munt
  • ijsblokjes
  • 1 flesje of blikje San Pellegrino Aranciata Rossa
  • crushed ijs
  • garnering: citroen, limoen en munt

Wat je gaat doen

Bereiding: 5 minuten

  1. Meng de tequila, suikerwater, muntblaadjes en een paar blokjes ijs in een cocktailshaker. Shake de boel goed.
  2. Vul een cocktailglas voor de helft met crushed ijs. Schenk daar het tequila-mengsel over door een zeefje. Schenk bij met de San Pellegrino Aranciata Rossa tot net onder de rand.
  3. Garneer met partjes citroen, limoen en blaadjes munt en serveer direct.

Alcoholvrije tip: Doe alles in het recept, maar dan zonder de tequila en met wat extra limoensap.

Geniet van mijn zomerse drankjes!

Recepten: Francesca, Foto’s: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)