3x vegetarische tosti’s uit de pan

Tosti’s worden altijd goed ontvangen bij ons thuis. Ik gok bij jullie ook! Vandaag maken we 3 vegetarische tosti’s uit de pan. Allemaal zonder vlees dus en niet zo standaard. De tosti’s heb ik gemaakt met lekkere dikke sneeën stoer brood en gebakken in de pan. Zo krijg je de …

Tosti’s worden altijd goed ontvangen bij ons thuis. Ik gok bij jullie ook! Vandaag maken we 3 vegetarische tosti’s uit de pan.

Allemaal zonder vlees dus en niet zo standaard. De tosti’s heb ik gemaakt met lekkere dikke sneeën stoer brood en gebakken in de pan. Zo krijg je de tosti goed krokant en dat zijn toch altijd de lekkerste vind ik zelf.

Je vindt hier de recepten voor een kruidige tosti met mozzarella en pesto, een tosti met brie en honingmosterd en pittige tosti met harissa en kaas.

Wat je nodig hebt voor 3 vegetarische tosti’s (1 per soort):

– pakje boter op kamertemperatuur
– koekenpan (bij voorkeur eentje waar een deksel op past)
– 6 dikke sneeën stoer brood (bijvoorbeeld zuurdesem)

Kruidige tosti met mozzarella

– 1 eetlepel pesto
– 1 bol mozzarella in dunne plakjes
– 1 tomaat in dunne plakjes
– 6 basilicumblaadjes
– optioneel: tomatenketchup (de verse van Jean Bâton is een aanrader)

Zoete tosti met brie

– 1 eetlepel honingmosterd (andere mosterd voldoet ook)
– (6 plakjes) brie
– halve peer in plakjes

Pittige tosti met kaas

– 1 eetlepel harissa
– 1 gerookte paprika uitgelekt en in plakjes (uit zo’n pot)
– 3 dunne plakjes jalapeño
– (6 plakjes) belegen kaas

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 min

1. Zet de smeersel(s) klaar en snijd de benodigdheden voor de tosti naar keuze (of alledrie)

2. Besmeer de beiden sneetjes brood aan de buitenkant met wat boter

3. Besmeer een sneetje (niet aan de boterkant) met de pesto/ mosterd/ harissa

4. Leg de plakjes kaas hierboven op (mozzarella/ brie/ belegen kaas)

5. Leg vervolgens de overige ingrediënten boven op de kaas (tomaat en basilicum / peer / gerookte paprika en jalapeno) en leg het andere sneetje broodje erboven op (met de boterkant naar buiten).

6. Smelt wat boter in de pan en zet het vuur laag, bak de tosti’s in zo’n 10 minuten met de deksel op de pan en keer regelmatig om. Zodra de kaas is gesmolten en de buitenkant knapperig is, is de tosti klaar. Serveer de tosti eventueel met wat ketchup.

Voor iedere tosti geldt dezelfde bereidingswijze, je kunt meerdere tosti’s ook in 1 pan bakken. Wil je de tosti sneller klaar hebben? Dan kun je ook voor het tosti apparaat kiezen, de boter kun je dan achterwege laten. Geniet van al deze vegetarische tosti’s.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca