3x makkelijke pizzasnacks voor kinderen

Sponsored – Als ik thuis het woord pizzabroodje in de mond neem, begint mijn oudste kind gelijk te juichen. Het liefst zou hij deze pizzarolletjes met salami iedere dag eten. Maar ja, zo gek is mama natuurlijk niet. Die bewaar ik voor speciale gelegenheden, ze staan niet voor niets in het verjaardagshoofdstuk van mijn boek.

De makkelijke pizzabroodjes maakte ik destijds al met het verse pizzadeeg van Tante Fanny, al jaren mijn favoriete merk voor zowel koelvers pizza- als bladerdeeg. Ik ben ook ooit bij ze op bezoek gegaan in Oostenrijk om meer te leren over hun degen. Geweldig bezoek was dat, vooral omdat ik ontdekte dat de communicatie van Tante Fanny niet een marketingtruc is om een ‘product gezelliger en vertrouwder over te laten komen’. Nee, het is echt zo. Daar werken mensen die oprecht gelukkig worden van alles wat ze maken. En gezellig was het er ook.

3x-makkelijke-pizzasnacks-voor-kinderen-2

Koelvers pizzadeeg met saus uit een potje. Ja, uit een potje.

Terug naar het pizzabroodje. Tante Fanny vroeg me namelijk of ik met hun koelverse pizzadeeg met tomatensaus aan de slag wilde gaan en daarmee zal ik vandaag de estafette afsluiten. Jullie weten dat ik veel dingen zelf maak en niet zo van de pakjes en zakjes ben. Behalve als de inhoud van een pakje, zakje of in dit geval potje prima in orde is qua samenstelling en ook nog lekker smaakt. Laten we eerlijk wezen, ik ben een moeder van inmiddels 2 kinderen en ook ik heb momenten dat ik er geen zin meer in heb om alles zelf te maken. Voor mij is het pizzadeeg met saus van Tante Fanny dan echt een uitkomst. En Jessey vindt het geweldig om zijn eigen pizza te maken. Van deeg uitrollen op een bakplaat, beleggen tot eten aan tafel zit dan echt maar 30 minuten en dat vind ik heerlijk doordeweeks.

3x-makkelijke-pizzasnacks-voor-kinderen-4

Er is meer dan pizza in de wereld

Natuurlijk is zo’n pizza heerlijk, maar je kunt meer met het koelverse pizzadeeg van Tante Fanny. Zoals bijvoorbeeld makkelijke pizzasnacks voor kinderen maken. Hartstikke leuk op een woensdagmiddag als er vriendjes of vriendinnetjes over de vloer komen. Mits oud genoeg kunnen ze die ook zelf maken, zijn ze weer even zoet.

3x-makkelijke-pizzasnacks-voor-kinderen-5

Pizzarolletjes met salami en paprika

Wat je nodig hebt voor 16 pizzarolletjes:

 • 1 rol koelvers pizzadeeg van Tante Fanny met tomatensaus
 • 100 gr (runder)salami
 • 1 gele en 1 rode paprika, in dunne reepjes

Wat je gaat doen:

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.

2. Rol het pizzadeeg op het bakpapier uit op een bakplaat. Leuk om te weten: het bakpapier wat standaard onder het deeg zit kun je gebruiken om te bakken in de oven.

3. Smeer het deeg gelijkmatig in met ongeveer 2/3 van de tomatensaus. Laat 3 cm van de bovenste brede rand vrij.

4. Beleg de pizza gelijkmatig met plakjes salami en reepjes paprika. De paprikareepjes die je overhoudt zet je op tafel voor de kinderen.

5. Rol het deeg via de brede kant op tot een rol en snijd deze vervolgens in 16 rolletjes met een scherp mes.

6. Leg de rolletjes op hun snijvlak en verdeel ze over het bakpapier.

7. Bak circa 20 minuten in de oven totdat ze mooi bruin en gaar zijn. Laat afkoelen tot lauw en serveer.

3x-makkelijke-pizzasnacks-voor-kinderen-6

Margherita vierkantjes

Wat je nodig hebt voor 8 vierkantjes:

 • 1 rol koelvers pizzadeeg van Tante Fanny met tomatensaus
 • gedroogde oregano
 • 1 bol mozzarella
 • 100 gr cherrytomaten, in vieren gesneden
 • optioneel: blaadjes verse basilicum

Wat je gaat doen:

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.

2. Rol het pizzadeeg op het bakpapier uit op een bakplaat. Snijd het deeg vervolgens in 8 vierkanten.

3. Smeer op iedere vierkant een laag tomatensaus waarbij je de randjes rondom vrij laat. Strooi daar wat gedroogde oregano over.

4. Scheur of snijd de bol mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze over de 8 vierkantjes.

5. Bak circa 12 minuten in de oven totdat ze mooi bruin en gaar zijn. Laat iets afkoelen, garneer met cherrytomaat en blaadjes basilicum en serveer.

6. Je kunt de vierkantjes ook nog een keer diagonaal doormidden snijden voor een kleinere portie.

3x-makkelijke-pizzasnacks-voor-kinderen-7

Mini calzones met kip en mais

Wat je nodig hebt voor 8 mini calzones:

 • 1 rol koelvers pizzadeeg van Tante Fanny met tomatensaus
 • 1 kipfilet, gaar gekookt en daarna in sliertjes geplukt
 • ½ sjalot, fijngehakt
 • klein blikje mais, uitgelekt
 • 50 gr geraspte kaas
 • zwarte peper en zeezout

Wat je gaat doen:

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.

2. Rol het pizzadeeg op het bakpapier uit op een bakplaat. Snijd het deeg vervolgens in 8 vierkanten.

3. Smeer op de bovenste helft van iedere vierkant een laag tomatensaus waarbij je de randjes rondom vrij laat.

4. Hierop leg je wat geplukte kip, sjalot, maiskorrels en geraspte kaas totdat je een mooi bergje aan ingrediënten hebt qua vulling. Strooi daar een snufje peper over en eventueel zout.

5. Sla het onderste deel van het deeg over de vulling heen en druk het deeg met vochtige handen rondom dicht. Je kunt het deeg eventueel ook nog dichtdrukken met de tanden van een vork. Maak die dan ook eerst even nat zodat ze niet blijven plakken.

6. Bak circa 15 minuten in de oven totdat ze mooi bruin en gaar zijn. Laat iets afkoelen en serveer. Pas op met kleine kinderen, want de inhoud kan nog lang warm blijven door de gesmolten kaas.

7. Je kunt de mini calzones ook nog een keer diagonaal doormidden snijden voor een kleinere portie.

3x-makkelijke-pizzasnacks-voor-kinderen-8

Variatietip: Je kunt de verschillende pizzasnacks ook tegelijkertijd maken zoals ik deed op de foto. Uit 1 rol pizzadeeg haalde ik 8 pizzarolletjes, 2 Margherita vierkantjes en 2 calzones. Of geef je kinderen vrij spel en zet alleen het uitgerolde deeg en verschillende (gesneden) ingrediënten voor ze klaar. Laat ze vervolgens hun eigen snacks bedenken. Daar kunnen hele verrassende en lekkere dingen uit komen! Of niet, maar dat is ook niet erg 😉

3x-makkelijke-pizzasnacks-voor-kinderen-9

Deel jullie pizzasnacks en WIN een exclusieve kookworkshop met RutgerBakt!

Ga je thuis met de kinderen aan de slag met deze pizzasnacks? Vergeet dan niet om je pizzasnackrecept en/of -foto te delen op Instagram met de hashtags #tantefannyestafette en #tantefanny. Je maakt daarbij kans op deelname aan een exclusieve kookworkshop die RutgerBakt in juni zal gaan geven!

Dit is een samenwerking met Tante Fanny. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “3x makkelijke pizzasnacks voor kinderen”

Reacties zijn gesloten.