3x verwentoetjes voor kinderen

Ik heb een haat-liefdeverhouding met toetjes voor kinderen. Puur rationeel bekeken is een toetje niet nodig binnen een goed gebalanceerd voedingspatroon voor de kleintjes. Maar ja, iets lekkers op z’n tijd mag best. Zo stop ik ook weleens een brownie in m’n mond. Een toetje komt daarom bij ons ook …

Ik heb een haat-liefdeverhouding met toetjes voor kinderen. Puur rationeel bekeken is een toetje niet nodig binnen een goed gebalanceerd voedingspatroon voor de kleintjes. Maar ja, iets lekkers op z’n tijd mag best. Zo stop ik ook weleens een brownie in m’n mond. Een toetje komt daarom bij ons ook op tafel. Wel met mate. Soms een hele week niet en soms 2x in de week. Altijd onaangekondigd en zeker niet als beloning voor goed eetgedrag. “Als jij nog 3 spruitjes eet DANNN…”, je kent het wel.

Vandaag heb ik 3 van onze favoriete verwentoetjes met yoghurt en vla voor jullie op een rij gezet.

Stracciatella yoghurt

Simpeler dan dit gaat het niet worden. Hak extra pure chocolade in kleine stukjes en meng door de yoghurt. En klaar is je stracciatella yoghurt.

3x-verwentoetjes-voor-kinderen-2

Vlaflip met rood fruit

Ken je die pakjes met rood fruit uit de diepvries? Die zijn ideaal om een heerlijke saus voor je vlaflip te maken. Kieper de inhoud in een steelpannetje met 2 eetlepels water en laat inkoken tot een saus. Zoet vervolgens met honing of rietsuiker. Maak er een vlaflip van door vanille yoghurt te combineren met chocoladevla en blauwe bessen. Ook heerlijk met ander fruit zoals diepvriesmango en vers kakifruit.

3x-verwentoetjes-voor-kinderen-3

Versier je vla

Creatief doen met je toetje, waarom niet! Geef je kind bijvoorbeeld een spuitflesje met vla, vers fruit, wat vormpjes en een penseeltje om zelf aan de slag te gaan. Leg er een stuk keukenrol onder voor de troep en aan de slag!

3x-verwentoetjes-voor-kinderen-4

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)