50 tinten Curaçao #2 – Lekker luxe

Ik ging naar Curaçao om de culinaire kant van dit prachtige eiland te ontdekken. In de vorige blog lees je mijn tips om lokaal en traditioneel te eten. Genoten heb ik van deze smaakvolle, eenvoudige gerechten in grote en warme markthallen of juist een piepklein vissershuisje. Maar Curaçao heeft ook …

Ik ging naar Curaçao om de culinaire kant van dit prachtige eiland te ontdekken. In de vorige blog lees je mijn tips om lokaal en traditioneel te eten. Genoten heb ik van deze smaakvolle, eenvoudige gerechten in grote en warme markthallen of juist een piepklein vissershuisje. Maar Curaçao heeft ook prachtige luxueuze stranden, waar je heerlijke cocktails drinkt en restaurants die hele verfijnde gerechten serveren.

Wat je moet weten over Curaçao

In Nederland is het nog niet echt ingeburgerd, ‘gewoon zomaar’ naar een hotelbar of -restaurant voor een hapje of drankje. In Curaçao is het echter aan de orde van de dag. Dat moet ook wel, want bijna alle mooie stranden horen bij een resort. Daar mag je als bezoeker gewoon naar toe en kan je vaak heerlijk eten en (tegen betaling) genieten van een prachtig stuk strand.

Wil je lekker op stap? Vraag dan op de dag zelf even rond waar die avond het feest is. Heel het eiland staat op maandag bij club x en op dinsdag bij café y. Dus mocht je het feestgedruis willen opzoeken, check dan echt even waar je moet zijn!

Avila Beach Hotel – Belle Terrace

Wat een genot. Heerlijke gin-tonics en een super goed diner op een prachtige locatie. Je eet bij Belle Terrace modern Caribische gerechten en, echt waar, elke hap was lekker.

Fishalicious

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Fishalicious een klassiek visrestaurant, en geen hippe toko. Je eet hier bijvoorbeeld red snapper met kreeftenrisotto (jep, dat was net zo lekker als het klinkt)!

Saint Tropez Ocean Club

Saint Tropez Ocean Club is hartstikke hip en mooi. Wil je je een avondje glamourous voelen, dan ga je naar Saint Tropez! Wij hebben hier wat lekkere snacks gegeten en cocktails gedronken. Bestel vooral eens de kaasballen voor instant geluk.

Serafina

Dit kleine restaurant (40 plaatsen) is gebaseerd op de Zuid-Italiaanse keuken (Puglia). Al deed mijn gerecht met gamba en carpaccio van ananas meer Caribisch dan Italiaans aan. Om de twee dagen worden de voorraden ingevlogen, dus er is weleens wat op als je er gaat eten. Serafina wordt gerund door twee super enthousiaste jongemannen. Ze breiden ook niet uit, want dan kunnen ze allebei niet meer doen wat ze leuk vinden: gastheer en chefkok zijn. Daar houd ik van en als het eten dan ook nog eens verrassend lekker is, heb je mij gewonnen.

Mosa Restaurant

Ook op Curaçao is shared dining doorgebroken en daarvoor ga je naar Mosa Restaurant. Ze serveren er moderne gerechten met een twist. Heerlijk!

In Pietermaai moet je zijn

Deze toppers liggen trouwens bijna allemaal in Pietermaai. Een paar jaar geleden was dit een buurt om met een hele grote boog omheen te lopen, nu is het een hotspot. Ga zeker nadat je lekker hebt gegeten nog even naar Miles Jazzcafe en Mundo Bizarro. Bij beide zaken heb ik maar een bliksembezoek gedaan, maar deze twee staan absoluut op mijn lijstje voor als ik nog eens terug ga naar Curaçao.

Boottocht Klein Curaçao

Niet echt een hidden gem te noemen, maar mocht iemand twijfelen om deze trip te boeken… Doe het! Wij gingen met de prachtige catamaran van Blue Finn Charters en zagen talloze vliegende vissen onderweg, hebben gezwommen met schildpadden en de BBQ aan boord was precies waar je op zo’n dag zin in hebt. Met goed gekruide stukken vlees, salade en brood.

Nu weet je waar je kunt genieten van de vullende, smaakvolle en lokale keuken, maar ook waar je een heerlijke relaxte dag kan afsluiten met verfijnde modern Caribische gerechten. In de volgende blog neem ik jullie mee naar Helmi, de Caribbean Spice Girl. Zij geeft hele toffe workshops én we mogen haar (gesigneerde) kookboek ‘Modern Caribbean Flavors’ weggeven!

Dit is een bijdrage van gastblogger Bo die op uitnodiging van Curaçao Toerisme op culinaire ontdekking over het eiland ging. In de volgende blog neemt ze je mee naar Caribbean Spice Girl Helmi en vertelt ze alles over de kookworkshop die ze van haar kreeg.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)