Ontbijt appeltaartjes met kaneel en rozijnen

Ontbijten met appeltaart? Ja hoor, dat kan. Op het eerste gezicht lijken deze ontbijt appeltaartjes wellicht ongezond, maar niets is minder waar. En het mooie is dat je ze voor kunt bereiden en kunt invriezen. Zo heb je altijd een bewust verwenontbijtje op je wachten, ook als je ‘s ochtends …

Ontbijten met appeltaart? Ja hoor, dat kan. Op het eerste gezicht lijken deze ontbijt appeltaartjes wellicht ongezond, maar niets is minder waar. En het mooie is dat je ze voor kunt bereiden en kunt invriezen. Zo heb je altijd een bewust verwenontbijtje op je wachten, ook als je ‘s ochtends een keer wat minder tijd hebt.

Voor dit recept heb ik plantaardige yoghurt en sojadrink gebruikt. Je kunt de sojadrink ook vervangen door amandeldrink voor meer zoetigheid in je ontbijtje.

Wat je nodig hebt voor 4 ontbijtjes

– 30gr amandelen
– 100gr havermout
– 350gr plantaardige yoghurt
– 100ml sojadrink naturel
– 1tl vanille extract
– 2tl kaneel
– klein snufje zeezout
– 1el ahornsiroop, agavesiroop of bruine basterdsuiker
– 1 appel
– 1el rozijnen  

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe alle ingrediënten (m.u.v. de appel en rozijnen) bij elkaar in de keukenmachine en maal dit helemaal fijn tot een deeg.

Schep het deeg in 4 kleine platte ovenschaaltjes. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Verdeel de appel samen met de rozijnen over het deeg en druk deze iets in met je vingers.

Zet de schaaltjes voor 25-30 minuten in de oven totdat de appeltaartjes gaar en goudbruin gekleurd zijn.

Sprenkel nog wat siroop erover en serveer de ontbijt appeltaartjes warm. Maar ook koud zijn ze heerlijk!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)