Aardappeltjes uit de oven met truffelmayonaise

Mayonaise maak je van eidooiers en olie en dat kun je heel makkelijk zelf doen. Maar daar heb ik heel vaak geen zin in en ik koop net zo lief goede mayonaise. Een van mijn favoriete merken is Jean Bâton. Die maken de mayonaise precies zoals het hoort. Van minimaal …

Mayonaise maak je van eidooiers en olie en dat kun je heel makkelijk zelf doen. Maar daar heb ik heel vaak geen zin in en ik koop net zo lief goede mayonaise. Een van mijn favoriete merken is Jean Bâton. Die maken de mayonaise precies zoals het hoort. Van minimaal 75% olie en 7,5% eidooier om precies te zijn. Daar voegen ze allemaal heerlijke ingrediënten aan toe voor de verschillende smaken. Maar kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gaan er niet in. Vooral de truffelmayonaise gaat er bij ons gretig doorheen en daarom vandaag dit recept voor een bijgerecht van aardappeltjes uit de oven met truffelmayonaise.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

– 1 kilo vastkokende aardappelen
– zeezout
– 4 takjes tijm
– olijfolie
– potje Jean Bâton truffelmayonaise

ahontdek-jean-baton-truffelmayonaise-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar die je bekleed met bakpapier.

Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd daarna in dikke frieten of wedges. Verdeel deze over het bakpapier. Strooi er een snuf zout over en de takjes tijm. Sprenkel er daarna een eetlepel olijfolie over.

Zet het bakblik in de oven en bak de aardappeltjes in 45 minuten gaar en goudbruin, schep halverwege een keer om. Serveer met de truffelmayonaise en wie weet heb je straks net zo’n gelukkig kind als deze.

ahontdek-jean-baton-truffelmayonaise-4

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)