Aardperenpuree met hazelnoten

Met aardperen kun je heerlijke dingen maken, vooral puree van aardperen is een van mijn grote favorieten. Je kunt deze alleen van aardperen maken, maar dan ben je wel even zoet met schillen als je een puree voor 4 of meer mensen aan het maken bent. Dus af en toe ‘smokkel’ ik en maak een puree van half aardperen en half aardappel. Door de Allerhande werd ik geïnspireerd om een aardperenpuree met hazelnoten te maken. Deze serveerde ik bij kalkoen, maar smaakt ook fantastisch bij kip, vis of varkensvlees.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

– 750gr aardperen
– 500gr kruimige aardappelen
– 1 teentje knoflook
– 2el hazelnoten
– 3 takjes peterselie
– 50ml melk
– klontje boter
– 2el hazelnootolie
– peper
– zout

Aardperenpuree met hazelnoten_1

Wat je gaat doen

Schil de aardperen en aardappelen. Halveer de aardappelen en zorg dat ze ongeveer dezelfde grootte hebben als de aardperen. Kook de aardperen, aardappel en knoflook in een pan met ruim kokend water en een snuf zout. Na ongeveer 20-25 minuten zijn ze gaar, giet daarna af en doe ze terug in de pan.

Terwijl de aardperen en aardappelen koken, rooster je de hazelnoten in een koekenpan zonder vet. De peterselie hak je grof.

Stamp de aardperen en aardappelen fijn met 25ml melk en een klontje boter. Als het nog te droog is, schenk je er nog wat melk bij. Breng de puree op smaak met hazelnootolie, peper en zout. Schep vervolgens in een platte schaal en strooi de hazelnoten en gehakte peterselie erover.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Aardperenpuree met hazelnoten”

  1. ik ben dol op aarpeer, alleen krijgen wij in ons gezin er zo’n buikkrampen van, heb je hier iets tegen? Anders klaar maken of zo?

    1. Hi Jeanne, ja dat hoor ik vaker. Wij hebben er thuis alleen nooit last van, dus ik weet eigenlijk geen trucje daarvoor. Winderigheid hoort er nou eenmaal een beetje bij denk ik, maar daarentegen zijn ze wel weer heel gezond 🙂

  2. Pingback: Kerst - Roos Puur
  3. Leuk recept! Ik maakte eigenlijk alleen maar soep van aardperen, ook erg lekker maar deze ga ik zeker proberen! Ze zijn dus ook bij AH te koop? Ik kocht ze bij de biologische winkel…..

Reacties zijn gesloten.