Aardperenpuree met hazelnoten

Met aardperen kun je heerlijke dingen maken, vooral puree van aardperen is een van mijn grote favorieten. Je kunt deze alleen van aardperen maken, maar dan ben je wel even zoet met schillen als je een puree voor 4 of meer mensen aan het maken bent. Dus af en toe …

Met aardperen kun je heerlijke dingen maken, vooral puree van aardperen is een van mijn grote favorieten. Je kunt deze alleen van aardperen maken, maar dan ben je wel even zoet met schillen als je een puree voor 4 of meer mensen aan het maken bent. Dus af en toe ‘smokkel’ ik en maak een puree van half aardperen en half aardappel. Door de Allerhande werd ik geïnspireerd om een aardperenpuree met hazelnoten te maken. Deze serveerde ik bij kalkoen, maar smaakt ook fantastisch bij kip, vis of varkensvlees.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

– 750gr aardperen
– 500gr kruimige aardappelen
– 1 teentje knoflook
– 2el hazelnoten
– 3 takjes peterselie
– 50ml melk
– klontje boter
– 2el hazelnootolie
– peper
– zout

Aardperenpuree met hazelnoten_1

Wat je gaat doen

Schil de aardperen en aardappelen. Halveer de aardappelen en zorg dat ze ongeveer dezelfde grootte hebben als de aardperen. Kook de aardperen, aardappel en knoflook in een pan met ruim kokend water en een snuf zout. Na ongeveer 20-25 minuten zijn ze gaar, giet daarna af en doe ze terug in de pan.

Terwijl de aardperen en aardappelen koken, rooster je de hazelnoten in een koekenpan zonder vet. De peterselie hak je grof.

Stamp de aardperen en aardappelen fijn met 25ml melk en een klontje boter. Als het nog te droog is, schenk je er nog wat melk bij. Breng de puree op smaak met hazelnootolie, peper en zout. Schep vervolgens in een platte schaal en strooi de hazelnoten en gehakte peterselie erover.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer