Abrikozencompote

Van verse abrikozen kun je echt een heerlijke abrikozencompote maken. Afgekoeld smaakt deze fantastisch bij ijs, in de yoghurt, op pannenkoeken of ‘s ochtends door je granola. Ik maakte ‘m speciaal voor de kaiserschmarrn. Daar komt het recept ook snel van online. Wat je nodig hebt voor een klein potje …

Van verse abrikozen kun je echt een heerlijke abrikozencompote maken. Afgekoeld smaakt deze fantastisch bij ijs, in de yoghurt, op pannenkoeken of ‘s ochtends door je granola. Ik maakte ‘m speciaal voor de kaiserschmarrn. Daar komt het recept ook snel van online.

Wat je nodig hebt voor een klein potje

– 10 abrikozen
– 4el water
– 2el bruine suiker
– 1/2tl vanille extract
– 2 steranijs
– 1/2tl citroengras poeder
– 1 kaneelstokje

abrikozencompote-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten / Wachttijd: 15 minuten

Halveer de abrikozen, haal de pit eruit en snijd ze in grove stukken. Doe de abrikozen met water, bruine suiker, vanille extract, steranijs, citroengraspoeder en kaneelstokje in een steelpannetje.

Zet de pan op het vuur en breng op medium vuur aan de kook. Het vuur kan hierna lager en dan laat je het nog zo’n 15 minuten heel zacht pruttelen. Roer af en toe en schenk er eventueel een klein scheutje water bij als het dreigt droog te koken.

Schep de compote over in een potje of bakje, haal het kaneelstokje eruit en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)