Abrikozencompote

Van verse abrikozen kun je echt een heerlijke abrikozencompote maken. Afgekoeld smaakt deze fantastisch bij ijs, in de yoghurt, op pannenkoeken of ‘s ochtends door je granola. Ik maakte ‘m speciaal voor de kaiserschmarrn. Daar komt het recept ook snel van online.

Wat je nodig hebt voor een klein potje

– 10 abrikozen
– 4el water
– 2el bruine suiker
– 1/2tl vanille extract
– 2 steranijs
– 1/2tl citroengras poeder
– 1 kaneelstokje

abrikozencompote-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten / Wachttijd: 15 minuten

Halveer de abrikozen, haal de pit eruit en snijd ze in grove stukken. Doe de abrikozen met water, bruine suiker, vanille extract, steranijs, citroengraspoeder en kaneelstokje in een steelpannetje.

Zet de pan op het vuur en breng op medium vuur aan de kook. Het vuur kan hierna lager en dan laat je het nog zo’n 15 minuten heel zacht pruttelen. Roer af en toe en schenk er eventueel een klein scheutje water bij als het dreigt droog te koken.

Schep de compote over in een potje of bakje, haal het kaneelstokje eruit en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Abrikozencompote”

  1. Vanille is helaas voor mij op dit moment een te kostbare aanschaf. Ik wilde het toch maken, want ben dol op verse abrikozen en ze zijn nu zo lekker en goedkoop. Na even nadenken, heb ik dan maar mijn zelfgemaakte kardemomsuiker in dit recept gebruikt (in plaats van de vanille en de bruine suiker).
    Het smaakt heel erg goed, al zeg ik het zelf. Ben erg blij met je recept. Dank je wel voor het delen. Een aanrader.

    José

  2. Vanille is helaas voor mij op dit moment een te kostbare aanschaf. Ik wilde het toch maken, want ben dol op verse abrikozen en ze zijn nu zo lekker en goedkoop. Na even nadenken, heb ik dan maar mijn zelfgemaakte kardemomsuiker in dit recept gebruikt (in plaats van de vanille en de bruine suiker).
    Het smaakt heel erg goed, al zeg ik het zelf. Ben erg blij met je recept. Dank je wel voor het delen. Een aanrader.

    José