Amandel pistache ijs

Dit ijsrecept is hemels, verrukkelijk, zalig, ongelofelijk lekker en meer. Meer heb ik er niet over te zeggen 🙂 Wat je nodig hebt: 600ml volle melk 250ml slagroom 200gr fijne suiker 3 eierdooiers van scharreleieren 1tl amandelaroma 50gr blanke amandelen (ongezouten) 50gr gepelde pistachenoten (ongezouten) Wat je gaat doen: Hak …

Dit ijsrecept is hemels, verrukkelijk, zalig, ongelofelijk lekker en meer. Meer heb ik er niet over te zeggen 🙂

Wat je nodig hebt:
600ml volle melk
250ml slagroom
200gr fijne suiker
3 eierdooiers van scharreleieren
1tl amandelaroma
50gr blanke amandelen (ongezouten)
50gr gepelde pistachenoten (ongezouten)

Wat je gaat doen:
Hak de noten helemaal fijn in de keukenmachine. Verwarm vervolgens in een pannetje de melk, 150gr suiker, slagroom, fijngehakte noten en het amandelaroma tot net onder het kookpunt (niet laten koken!).

Klop in de tussentijd de eierdooiers samen met 50gr suiker tot een schuimige massa. Als het notenmengsel het kookpunt heeft bereikt voeg je 3 eetlepels van het eierdooiermengsel er aan toe. Dit roer je goed door zodat het familie van elkaar wordt. Daarna kun je rustig de rest van het eiermengsel erbij gieten en goed doorroeren. Laat het op zacht vuur nog circa 10 minuten staan, steeds onder het kookpunt houden en vaak roeren.

Giet het mengsel hierna over in een schaal en laat afgedekt afkoelen. Zet de schaal daarna voor minstens 4 uur in de koelkast zodat de smaken goed met elkaar gaan vermengen.

Daarna is het tijd voor de ijsmachine, na ongeveer 40-50 minuten is het ijs klaar!

Amandel-pistache ijs

Smulweb, thanks voor de inspiratie!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)