Blood orange mocktail mojito

Samenwerking – December staat voor de deur met alle feestjes die daarbij horen. Onze agenda barst nu al bijna uit z’n voegen door alle gezellige etentjes en borrels die zijn afgesproken. Ontzettend veel zin in! Vooral ook in al het eten en drinken 😉

Voor mij graag een mocktail

Over drinken gesproken, ik kan enorm genieten van een goed glas wijn bij het diner of een cocktail tijdens de borrel. Maar ik hoef echt niet altijd alcohol te drinken. Sterker nog, ik kies er op momenten bewust voor om even geen of heel weinig alcohol te drinken. Zo blijf ik energiek en houd ik de boel qua calorieën ook een beetje in balans.

De afgelopen jaren is het aanbod in alcoholvrije drankjes en mocktails enorm toegenomen. Frisdrank is verre van saai en ik ben al menigmaal enorm verrast door een mocktail of ander alcoholvrij alternatief. Dus voor deze feestdagen ga ik jullie verrassen met bijzondere mocktails samen met Royal Club!

Mijn Royal Club mocktail recepten

Deze maand ga ik aan de slag met 3 verschillende producten van Royal Club. Vandaag start ik met een blood orange mocktail mojito. Oftewel een alcoholvrije mojito met bloedsinaasappelsap en Royal Club Natural Soda Blood Orange & Ginger als basis. Het bloedsinaasappelseizoen gaat bijna weer van start en dat vond ik een mooie aanleiding om de bloedsinaasappel in het zonnetje te zetten. Ik was zelf alleen net iets te vroeg, dus ik kon nog geen verse bloedsinaasappels vinden. Daarom heb ik in de garnering partjes rode grapefruit gebruikt, ook heerlijk. Het bloedsinaasappelsap combineerde ik met de Natural Soda van Royal Club. De smaak Blood Orange & Ginger is verrassend lekker en de gember erin geeft je mocktail net een beetje meer pit. Combinatie van alles bij elkaar was top!

De komende weken volgen er nog twee, eentje met Royal Club Tonic with a hint of Grapefruit en uiteraard ook een cocktail met Royal Club Ginger Ale. Voor mij heel vanzelfsprekend, want ik ben dol op Ginger Ale, zeker in mocktails!

Wat je nodig hebt

  • bosje verse munt
  • rietsuiker
  • bloedsinaasappelsap (vers in het seizoen of uit fles buiten het seizoen)
  • crushed ijs
  • Royal Club Natural Soda Blood Orange & Ginger
  • partjes bloedsinaasappel (of rode grapefruit buiten het seizoen)

Wat je gaat doen

Bereiding: 5 minuten

Voor 1 mocktail: neem een ruim cocktailglas en meng 4 blaadjes munt, 1 volle tl rietsuiker en een scheutje bloedsinaasappelsap op de bodem. Stamp dit goed fijn. Vul daarna het glas tot de helft met crushed ijs. Schenk daarop 1/3 deel bloedsinaasappelsap en 2/3 deel Royal Club Natural Soda Blood Orange & Ginger. Garneer met een partje bloedsinaasappel of grapefruit en wat kleine blaadjes munt.

Hapje voor erbij? Maak dan deze garnalen met sriracha of deze yakitori spiesjes.

Recept & fotografie: Francesca
Dit is een samenwerking met Royal Club. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca