Boerenkool met rookworst in een pannetje

Wie zegt dat je boerenkool stamppot altijd moet stampen? Helemaal niet nodig, je kunt het ook heel makkelijk gezamenlijk in een pannetje bereiden en zo laten. Verrassend lekker!

Boerenkool met rookworst in een pannetje_3

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 2 uien
– olijfolie
– 1 runderbouillonblokje
– 600gr stamppotaardappelen
– 300gr boerenkool
– 400gr bruine bonen uit blik
– 1 of 2 rookworsten
– sojasaus
– peper
– zout

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Pel de uien en snijd ze in dunne halve maantjes.
  2. Verhit een grote braad- of soeppan waar straks alle ingrediënten in passen. Fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie totdat ze glazig zien en bruin worden.
  3. Schenk 1 liter water in de pan en doe er de aardappelen in samen met het runderbouillonblokje. Breng aan de kook en laat de aardappelen 15 minuten koken. Voeg daarna de boerenkool toe, roer door het vocht en laat deze ook nog 5 minuten koken. Check de gaarheid en het vochtgehalte, schenk eventueel nog wat water erbij.
  4. In de tussentijd spoel je de bruine bonen af in een vergiet en snijd je de rookworst in plakjes.
  5. Zet het vuur lager en roer de bruine bonen en rookworst erdoor. Breng op smaak met een eetlepel sojasaus.
  6. Laat nog een minuut of 2 zachtjes pruttelen en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper, sojasaus of zout.
  7. Schep de porties met een soeplepel in een diep bord, smaakt nog lekkerder met een beetje van de bouillon erbij.

Boerenkool met rookworst in een pannetje_4

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

 

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Boerenkool met rookworst in een pannetje”

  1. Goedemorgen Francesca,
    Het recept pasta met tonijn wil ik graag publiceren in mijn kookrubriek.
    Elke zaterdag heb ik “Bij Janneke aan de keukentafel” een recept voor de Barneveldse krant.
    Dit recept hebben we gemaakt, heerlijk!
    Mag ik natuurlijk met jouw naam vermeld dit plaatsen?
    Groet Janneke