5 van 5 stemmen

Boerenkool tosti met Gruyère en appel

15 minuten
Lunch
Winter

Sinds ons oudste kind ontdekt heeft hoe hij de contactgrill kan bedienen worden er steeds vaker tosti’s gemaakt. En dat vind ik helemaal geen probleem, want een tosti met truffelmayo gaat er bij mij altijd wel in. Zeker als die voor me gemaakt wordt ;-). Maar goed, er is meer …

Sinds ons oudste kind ontdekt heeft hoe hij de contactgrill kan bedienen worden er steeds vaker tosti’s gemaakt. En dat vind ik helemaal geen probleem, want een tosti met truffelmayo gaat er bij mij altijd wel in. Zeker als die voor me gemaakt wordt ;-). Maar goed, er is meer mogelijk op tostivlak en daarom ben ik de laatste tijd aan het experimenteren. Zo ontstond deze boerenkool tosti met Gruyère en appel en dat was een schot in de roos.

Boerenkool is hartstikke lekker in een stamppot, maar rauwe boerenkool vind ik misschien nog wel lekkerder in mijn gerechten. Even roergebakken bijvoorbeeld, maar ook in salades. En in dit geval op een tosti dus, gecombineerd met een van mijn favoriete kazen voor de winter. De grove mosterd maakt de boerenkool tosti helemaal af. Bepaal zelf hoeveel mosterd je gebruikt, ook afhankelijk van het type mosterd, want de een kan er nou eenmaal wat beter tegen dan de ander. Over grove mosterd gesproken, wat doet die het heerlijk in combinatie met ketchup als dip. Had ik dus nog niet eerder geprobeerd op deze manier, maar ga ik zeker vaker doen in de toekomst!

Bekijk hier al mijn boerenkool recepten.

Ingrediënten

  • 8 sneetjes rustiek brood
  • gezouten boter
  • grove mosterd
  • 1/2 Granny Smith appel, in dunne plakjes
  • 150 gr Gruyère kaas, geraspt
  • 100 gr verse boerenkool
  • 100 gr ketchup

Aan de slag!

  • Besmeer 4 sneetjes brood met gezouten boter en de andere 4 met een laagje grove mosterd.
  • Leg 4 dunne plakjes appel op ieder beboterd sneetje en verdeel daar de Gruyère kaas over. Daarover komt een royale hoeveelheid van de verse boerenkool. Eindig met de sneetjes met grove mosterd.
  • Bak de tosti’s in de contactgrill of in een koekenpan (zie notities voor tips). En eet de andere helft van de appel op terwijl je wacht.
  • Maak ondertussen ook de mosterdketchup door de ketchup te mengen met 1 eetlepel grove mosterd.
  • Snijd de boerenkool tosti’s schuin doormidden en serveer ze met de mosterdketchup.

Notities

  • Met dit recept maak je 4 tosti’s.
  • Geen fan van Gruyère? Kies dan voor geraspte belegen Goudse kaas of combineer geraspte mozzarella met Parmezaanse kaas.
  • Om deze tosti’s te bakken heb je een contactgrill nodig, maar je kunt ze ook in een koekenpan bakken. Smelt daarvoor een klontje boter en bak de tosti’s aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn en de kaas helemaal is gesmolten.
  • Hou je wat boerenkool over? Je kunt het nog een paar dagen bewaren in de koelkast. Roer het eens door een roerbakschotel, soep of curry heen en zo verspil je niets.
  • Bereiding: 15 minuten

Tekst: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)