Boeuf bourguignon valt in de categorie ‘gerechten die je het liefst iedere week wil eten’. Zo lekker is deze versie. In de praktijk komt het er op neer dat je het misschien maar één, en als je mazzel hebt twee keer per jaar maakt. Het kost nou eenmaal tijd om deze fijne boeuf bourguignon te maken, maar als het dan klaar is…
Waar komt boeuf bourguignon vandaan?
Boeuf bourguignon komt uit de Franse Bourgogne-streek, de naam verklapt natuurlijk al een hoop. Ik heb begrepen dat dit gerecht ooit ontstaan is bij de arme boeren die op deze wijze de meest taaie stukken rundvlees nog smakelijk wisten te maken. Armeluiseten dus. Hedendaags is het een van de meest gewaardeerde culinaire recepten van Frankrijk. Mooi om te zien hoe dit zich heeft ontwikkeld in de loop der tijd.
Er zijn tal van recepten voor het maken van boeuf bourguignon en iedere Franse familie heeft waarschijnlijk een geheim familierecept. Maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat je er de tijd voor moet nemen. Het genieten daarna zal groot zijn.
Hi Francesca, bedankt voor dit lekkere recept! Ik heb het vegan gemaakt door de beyond meat burgers en vegan roomboter te gebruiken. Was ontzettend lekker en niet van het origineel te onderscheiden 😉 Groetjes, Sarah
Hoeveel rode wijn heb je nodig ?
Vandaag gemaakt en het was verrukkelijk! Ga zeker vaker maken.
Dit is een blijvertje, heerlijk!
Ik heb geen spek en juist meer tijm gebruikt.
Verder als recept, super!